GeriSağlık Hangi Erkekler Ev İşinde Yardımcı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hangi Erkekler Ev İşinde Yardımcı?

Hangi Erkekler Ev İşinde Yardımcı?

Erkeklerin ev işi ile olan ilişkisi çözüldü.

Özellikle çalışan kadınların ev işlerinde eşlerinden ya da sevgililerinden destek beklemesi çok doğal ancak birçok erkek buna pek yanaşmıyor. Yardımcı olan erkeklerin ise yapısını merak ettik ve Psikolog-Evlilik Terapisti İlkim Öz Tan’dan değerlendirmeler aldık. İşte, ev işlerine yardım olan ve olmayan erkeklerin analizi…

Hiperaktif ve Disleksi Olan Erkek Ev İşlerine Yatkın Değil

Ev işleri deyince akla hemen kadının sorumluluğun da olan işler geliyor. Yemek, çamaşır, ütü, bulaşıklar, evin temizliği gibi ev işlerinin erkeklerin sorumluluğunda olmadığı gibi bir izlenim var. Bu kısmen doğru çünkü bazı erkekler, özellikle de “disleksi” ve hiperaktif erkekler” ev işlerine gerek zihinsel, gerekse fiziksel olarak uygun değiller. Bu erkeklerde dikkat bozukluğu olduğundan ve aşırı sıkılgan olduklarından dolayı, ev ile ilgili işlerde eşlerine yardım etmekten sıkılırlar ve beceremezler de zaten. Bu erkekler değil yardım etmek, üstüne üstük çok da dağınık olurlar. Çoraplarını buldukları yere çıkarırlar, üstleri başlarını katlayıp koymazlar, bir tarafa fırlatıp atarlar. İçtikleri suyun bardağını, yedikleri yemeğin tabağını veya içtikleri kahvenin fincanını olduğu yerde bırakır, kaldırmazlar. Kısacası, eşlerine ev işlerinde yardım etmek yerine daha fazla iş çıkarırlar.

Obsesif Erkekler, Eşlerine En Yardımcı Erkekler

Obsesif erkekler, titiz ve aşırı düzenli erkeklerdir. Eşlerine ev işlerinde, neredeyse yardımcı bir hanım gibidirler. Tertiplidirler, detaylara önem verirler. Evdeki dağınıklık, toz gibi durumlara katlanamazlar. Gerek kendi giysi ve eşyalarını gerekse eşlerinin ve çocuklarının eşyalarını toplarlar. Bulaşık makinesine tabakları, bardakları çok titizlikle yerleştirirler. Bu erkekler evi süpürürler, bulaşıkları yıkarlar ve bu işleri yaparken homurdanarak değil, keyifle yaparlar. Ancak bu erkeklerin eşlerini bıktıran bir yönleri vardır. Evi eğer dağınık görseler ya da en küçük bir toz bulsalar, devamlı söylenirler. Yani “dırdırcı” erkeklerdir.

Çalışan Kadınlar Eşlerinden Destek Bekliyor

Kadın çalışıyorsa ve özellikle de anne ise ev işleri ile ilgili eşinden destek bekliyor. Eşi obsesif ve takıntılı kadınlar, rahat ediyorlar çünkü oldukça hamarat kocaları oluyor. Hiperaktif ve disleksili erkeklerin eşlerinin durumu epeyce zor oluyor. Çünkü bu erkekler çocuk gibi olduklarından, eşlerine iş çıkarmada bire bir oluyorlar. Bazı erkekler ise ev işlerine yaktın oldukları halde, bilmiyormuş ve yapamıyormuş gibi davranarak işin kolayına kaçıyorlar. Bazı erkeklerse paylaşımcı olduklarından eşlerine olabildiğince yardım etmeye çaba gösteriyorlar. 

False