GeriSağlık Civanperçemi en çok kadınlara yarıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Civanperçemi en çok kadınlara yarıyor

Civanperçemi en çok kadınlara yarıyor

Dünyada yaygın bir şekilde medikal olarak kullanılan ve yüzlerce çeşidi olan civanperçeminin, alternatif tıpta sıkça kullanıldığını söyleyen Diyetisyen Yeşim İşgüzar, bu bitkinin sağlık üzerindeki etkilerini anlatıyor.

Son yıllarda yapılan çalışmalar, kullanılan civanperçemi ekstraktının (bitki özlerinin) yanık yaralarının iyileşmesinde etkili olduğunu ve yara üzerindeki bakteri lokalizasyonunu azalttığını göstermektedir. Bu özelliği ile yanık yaralarında alternatif tedavi olarak yaygınca kullanılmaktadır. Aynı zamanda çeşitli hastalık tedavisinde de etkilidir.

Diyabet tedavisine yardımcı

Son olarak yapılan bir çalışmada anti diyabetik etkisinin olduğu ve diyabet tedavisinde etkin rol oynayabileceği de belirtilmiştir.

Civanperçemi en çok kadınlara yarıyor

Zayıflamak isteyenler için ideal

Aynı zamanda iştah mekanizmasının kontrolünü sağlamaktadır. Bu özelliği ile bitki ekstraktının çayı, zayıflama diyetlerinde tercih edilmektedir.

Regl dönemi sorunları için bire bir

Sancı giderici ve ağrı kesici özelliği sayesinde kadınların regl dönemlerinde kullanılmaktadır. Bayanların adet sürecinde bu bitkiyi kullanmaları rahatlama sağlayacaktır. Ayrıca kadınları rahim kanserine karşı korumaktadır.

Yoğun flavonoid içeriği sayesinde kanser hastalıklarına karşı mücadele etmekte ve antikanserojen etki göstermektedir. Çeşitli türleri, insan eritrosit ve lökositleri üzerinde antioksidan etki göstermektedir.

Civanperçemi en çok kadınlara yarıyor

Mide ve karaciğerin dostu

Civanperçemi çayı, asetik asit sebebiyle tetiklenen kronik ülser hastalığının iyileştirilmesinde de etki göstermektedir. Aynı zamanda karaciğer enzimlerini düzelterek vücudun fabrikası olan bu önemli organın sağlıklı kalmasını sağlamaktadır. Ayrıca da civanperçeminin bazı türleri negatif etki göstererek vücutta mantar oluşumunu engellemektedir.

Yan etkilerine dikkat

Amerikan Gıda ve ilaç Dairesi' ne göre civanperçemi kullanan bazı bireylerde yan etki olarak yalnızca kontakt dermatit ve kurdeşen görüldüğü rapor edilmiştir. Sonuç olarak bu kadar tedavi edici etkisi bulunan bu doğa mucizesinin dikkatli kullanılması ve kullanılmadan önce mutlaka uzmana danışılması gerekmektedir.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False