GeriSağlık “Bitter çikolatayı sevenler sert mizaçlı”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Bitter çikolatayı sevenler sert mizaçlı”

“Bitter çikolatayı sevenler sert mizaçlı”

Sevdiğiniz çikolata kişiliğinizi ele veriyor!

Çikolata kadınlar için sadece bir yiyecek değil çünkü kadınların seçtiği çikolatalar aynı zamanda onların kişiliklerini de yansıtıyor.
Piyasada çikolatanın birbirinden farklı yüzlerce çeşidi bulunuyor. Ancak temel olarak üç çeşit çikolata var. Bu çeşitlerin; sütlü, bitter ve beyaz çikolata olduğunu söyleyen Evvie Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Görgülü Ekinci, kadınlarla çikolatayı özdeşleştirerek, “Kadınlar da bu üç temel çeşit gibidir” diyor.

Tarihte tanrıların yiyeceği olarak anılan çikolata, kadınların vazgeçilmezlerinden birisi… “Çikolata sevmeyen kadın yok gibi” diyen Ekinci, “Aslında çikolata kadının ta kendisidir. Çikolataya bu bağlılığımız da onda kendimizi görüyor olmamızdan geliyor” diyerek sözlerine devam ediyor.

Bitter’ciler sert mizaçlı

Bitter çikolatayı seven kadınların diğerlerine göre daha ciddi ve işe düşkün olduklarını belirten Ekinci, “Onlar pek çok işi bir arada yürüten, 10 parmağında 10 marifet olan kadınlar” diyor. “Sütlü çikolata severler ise ofisinizdeki her işe koşan ve herkesin sevdiği o iş arkadaşınızın ta kendisidir” diyen Şebnem Görgülü Ekinci; beyaz çikolata kadınlarının ise cıvıl cıvıl, içindeki çocuğu durduramayan kişiler olduklarını ve her yaşta genç kalmayı başardıklarını söylüyor.

Her kadın farklı lezzetleri yansıtıyor

Bu üç temel çeşitten elde edilen çikolataların, tıpkı birbirinden farklı kadınlar gibi olduğunu anlatan Şebnem Görgülü Ekinci; “Kadınlar olarak kimimiz çilekli çikolata gibi tatlı ekşi, kimimiz ise hurmalı çikolatalar gibi beklenmedik mistik tatlar yaratıyoruz” diyor. “Burada önemli olan, her birimizin aynı tat ile yola çıkarak farklı lezzetleri yansıtıyor olmamız” diyerek sözlerine devam ediyor.

False