GeriBebek Sağlığı 11 aylık bebeğe kahvaltı olarak ne verilir ve yedirilir? 11 aylık bebeğe kahvaltı yaptırılır mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

11 aylık bebeğe kahvaltı olarak ne verilir ve yedirilir? 11 aylık bebeğe kahvaltı yaptırılır mı

11 aylık bebeğe kahvaltı olarak ne verilir ve yedirilir? 11 aylık bebeğe kahvaltı yaptırılır mı

Bebeklerin beslenme şekline çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle besin değeri yüksek olan gıdalar tüketilir. 11 Aylık bebeğe verilecek gıdalar da doğru belirlenmelidir. 11 aylık bebeğe kahvaltı olarak ne verilir ve yedirilir? 11 aylık bebeğe kahvaltı yaptırılır mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

11 aylık bebeğe kahvaltı hazırlanırken neredeyse pek çok besin yedirilebilir. Özel hazırlanan tarifler de bebeğin beslenmesine katkı sağlar. Bebeklerin kahvaltı seçenekleri de önemlidir.

11 Aylık Bebeğe Kahvaltı Olarak Ne Verilir?

Bebekler büyüdükçe beslenme stillerinde de değişiklikler olmaktadır. Özellikle 11 aylık olan bebekler için birbirinden farklı kahvaltı tarifleri bulunmaktadır. Özellikle bebek kahvaltılarında sağlıklı besinler tüketilmesi önerilmektedir.

Kahvaltı için bebeklere farklı alternatifler verilebilir. Bebeklerin 11. ayda hareketleri de çok arttığı için daha fazla beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Bu besinlerin değerinin de yüksek olması gerekmektedir. 11 aylık bebeklere yumurta sarısı ve tuzsuz peynirden oluşan kahvaltılıklar verilebilir. Özellikle tarçın, pekmez ve ceviz gibi besin değeri yüksek olan yiyecekler de verilebilir. Bebeklerin gıdaları rahatlıkla tüketmeleri için tüm bu malzemeler püre haline getirilmelidir. Pürenin içine ise en son tarçın da katılabilir.

11 Aylık Bebeğe Ne Yedirilir?

Bebekler 6 ya da 7. aydan sonra kahvaltı öğünlerine başlayabilirler. Bu nedenle bebeklere verilecek kahvaltıların içeriğinin de zengin olması gerekmektedir. Bebeklerin kahvaltıyı sevmesi için beğendikleri yiyeceklerden püreler oluşturulmalıdır.

Genellikle bebe bisküvisi çok fazla kullanılır. Bebe bisküvisi, muz anne sütü ile ezilerek bebeklere verilebilir. Tuzsuz lor peyniri ve zeytin ezmesi ile hazırlanan püreler de bebekler için çok iyi bir kahvaltılık olarak kullanılır. Tüm malzemeler karıştırıldığında rahatlıkla tüketilebilir. Bebekler için yumurta sarısı iyi pişirilmelidir. Yumurta sarısı doğru besinler ile bir arada tüketilebilir. Bu sayede kahvaltı menüsü zenginleştirilmiş olur.

11 Aylık Bebeğe Kahvaltı Yaptırılır mı?

11 aylık bebeklerde ana öğünlerden birisi de kahvaltıdır. Bebekler için 7. aydan sonra kahvaltı çok önemli bir öğün haline gelir. Özellikle de besin değeri yüksek olan kahvaltılar sayesinde bebekler güçlü beslenirler. Bu besinler bebeklerin bağışıklık sistemini de güçlendirecektir. 11 Aylık bebeklerde anne sütünün yanı sıra kahvaltı da önemli bir beslenme öğünü haline gelecektir. Bebekler için yumurta sarıcı ve anne sütü ile hazırlanan püreler doğru kahvaltıyı oluşturabilir. Bebeklerin kahvaltı içeriğinin zengin olmasına da dikkat edilmelidir. Kahvaltıda meyve de mutlaka bulunur.

11 Aylık Bebeklerde Kahvaltı İçin Hangi Besinler Kullanılır?

Bebekler ek gıdaya geçtikten sonra alerjilerinin olmadığı gıdaların tüketilmesi gerekmektedir. Genellikle besin değeri yüksek olan besinlerden lezzetli kahvaltılar hazırlanır. Bebekler için hazırlanan kahvaltılarda yumurta sarısı anne sütü ile ezilir. Bebeğin istediği besinlere göre muz gibi meyveler de tercih edilebilir. Avokado da bebeklerin yiyebileceği zengin besin değerine sahip meyveler arasında gösterilmektedir. Avokadonun yumuşak ve ezilmiş olması da çok önemlidir. Bebeklerin kahvaltısı genellikle püre halinde olur. Püre haline getirilen besinler bebekler tarafından daha rahat tüketilmektedir.

11 Aylık Bebekler İçin Kahvaltı Seçenekleri

Bebeklerin severek yiyeceği kahvaltılar en doğru şekilde hazırlanmalıdır. Bu besinler lezzetli birer püre haline dönüştürülür. 11. Aydan sonra bebeklere tereyağı, pekmez, ceviz ezmesi gibi temel gıdalar verilebilir. Ayrıca bebeklerin kahvaltısı da anne sütü ile iyice ezilebilir. Bebeklerin kahvaltısında tuzsuz lor ve ya labne peynir kullanılabilir. Bu peynirler sayesinde kahvaltı öğünü çok daha lezzetli ve besleyici olacaktır. İstendiği takdirde bebekler için haşlama yumurta sarısı yerine farklı lezzetler ile harmanlanan omletler de pişirilebilir. Bu şekilde keyifli bir kahvaltı olacaktır.

 

False