A. Kemal Aktürk’ün zor seçimi bugün

GENİŞ mali kaynaklara sahip İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Genel Kurulu bugün Ümraniye Princess Salonunda toplanıyor.

Haberin Devamı

Bu minibüscülerin sıradan bir kongresi değil... 2.152 minibüs esnafının oyları ‘Ali Kemal Aktürk yeniden mi başkan olacak yoksa muhalefetin adayı Basri İlkkılıç mı kazanacak?’ sorusuna yanıt verecek.

Aktürk, rekor bir şekilde 18 yıldan beri oda başkanlığını sürdürüyor. Muavinlikten döviz büfesi ve Maçka’da 4 yıldızlı bir otel sahipliğine kadar yükselmiş bir ‘minibüs imparatoru’ olarak biliniyor. Ve eski ANAP’ın ‘Trabzon-İstanbul’ arasında politik ağırlığı bulunan bir isim. Hatta Trabzonspor eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan hesap soracağını söylemekten çekinmeyerek Trabzonspor Başkanlığı’na aday olmaya kalkışmıştı.

Geçen iktidar döneminde DGM Savcılığı’nca yapılan soruşturma sonunda 40 kişi ile birlikte ‘cürüm işlemek için çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, resmi evrakta sahtecilik, ikna suretiyle haksız menfaat sağlamak, tehdit, dolandırıcılık, sahte ehliyet ve ruhsatname tanzim etmek’ gibi iddialarla tutuklandı.

Haberin Devamı

Cezaevinde yatarken, 2002 yılında toplanan genel kurulda yeniden ‘başkan’ seçilme başarısını gösterdi. Son olarak Aktürk’ün adı Levent’te bir minibüs esnafının vurulması olayında geçti.

Aktürk’ün çıkarttığı ‘Minibas’ adlı Oda dergisinde ‘Minibüs esnafı AB’ye hazırlanıyor’ başlıklı bir yazısı yeralıyor. Derginin sayfaları Başbakan Erdoğan, Bakanlar Abdüllatif Şener, Hüseyin Çelik, Abdülkadir Aksu, Faruk Özak (hemşehrisi), Binali Yıldırım, Atilla Koç, Murat Başesgioğlu ile Vali Muammer Güler ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanında gözüktüğü resimlerle dolu.

İstanbul’da 194 hatta 6.200 minibüs çalıştığını ve ayakta taşımacılığa son vermek için 14 kişilik minibüslerin 18 kişiye çıkartılmasını talep ediyor.

AKP KARŞI ADAY ÇIKARDI

Kongrede karşısına Basri İlkkılıç aday çıkmış... İlkkılıç, AKP’nin ‘Esnaf Geliştirme Platformu’nca belirlenmiş... ‘179 dolma minibüs esnafının üye yapıldığını’ belirterek, üyeleri sahte oy kullanılma ihtimali için uyarıyor. Aktürk’ün, İstanbul’da üzerindeki gayrimenkulleri ve sayısı bilinmeyen minibüslerini devrettiğini, sadece 1-2’sinin üçte birinin ortağı olarak aday olduğuna dikkat çekiyor. ‘Bir başkanın maaşı hacizli olursa Oda’mızın ne halde olduğunu görün. Hat açıp, plaka vereceğiz diye esnafımızı yanıltıyor. Ortalıkta kendisiyle ilgili borç senetleri elden ele dolaşıyor’ diyor İlkkılıç...

Kongrenin başkanlığını İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Suat Yalkın’ın yapacağı bildiriliyor.

Haberin Devamı

Kongreyi dikkatle izlemek gerekiyor; çünkü bu Oda’nın mensupları İstanbul yolcu taşımacılığında %62 pay sahibi!

Tüyap’ta tanışın

İSTANBUL TÜYAP Kitap Fuarı bugün başlıyor; gezmeyi ihmal etmeyin derken, bize gelen kitaplardan seçtiklerimiz:

Çetin Yetkin ‘Hıristiyan ve İslam Siyasal Düşüncesi’(Otopsi), Hikmet Çetinkaya ‘Fethullah Gülen’in 40 Yıllık Serüveni-2’(Günizi), Yılmaz Karakoyunlu ‘Perize-Ezan Vakti Beethoven’(Doğan Kitap)Doğan Katırcıoğlu ‘Kerizname-Enayi Defteri’(Kendi yayını, info@arkadaspostasi.net)

Mehmet Sucu ‘12 Eylül Yasakları’(Günizi), Tamer Dodurka ‘Köpeklerde Davranış Sorunları’(Remzi Kitabevi), Sadi Somuncuoğlu ‘Kapana Düştü Türkiye’(Bilgi), Adnan Odabaş ‘Dikkat Misyoner Geliyor’(Üsküdar Gazetesi Yayınları), Cafer Tiryaki ‘Anti İnsan’(Asya Şafak Yayınları) Umberto Eco ‘Kraliçe Loana’nın Gizemli Alevi’ (Doğan Kitap), Oğuzhan Cengiz (Derleyen) ‘Sürgündeki Derviş, Muhammet Salih’in Hayatı’(Bilgeoğuz), Orhan Can ‘Çelik Savaşları’(Bilge Karınca)

Mahmut Şenol ‘Phaselis Adağı’ (Altın Kitaplar), Prof. Ümit Özdağ ‘Yeniden Türk Milliyetçiliği’ (Üçok Yayıncılık), K.Gurulkan, R.Gündoğdu, M.Küçük ve Y. İhsan Genç’in hazırladığı ‘Osmanlı Belgelerinde Kazan’(Başbakanlık Devlet Arşivleri Yayını), Doç. Saime Yüceer ‘Bursa Tarihi’ (Uludağ Üniversitesi Yayını), Cihan Demirci ‘Ben Büyüyünce de Çocuk Olucam’(Bulut Yayınları),

Haberin Devamı

A. Hurşit Tolon ‘Sevr’e Giden Yol’ (Günal Basım Yayın), Ertuğrul Mavioğlu ‘Apoletli Adalet: Bir 12 Eylül Hesaplaşması-2’ (Babil), A. Yıldırım AğanoğluOsmanlıdan Cumhuriyete balkanların makus talihi-Göç’ (Kum Saati)

Korucu vatanını  asla satmaz

BEN korucuyum. Bazı korucuların suç işlediklerini okuyunca üzüldük. Biz suç işlemedik. Her zaman devletin yanında olduk. Terör geldi, tarlamız hayvanlarımız telef oldu. Biz devlet için silah aldık. Akrabalarımız, arkadaşlarımız şehit düştü. Suç işleyen varsa herkes suç işliyor. Suç işledi, bu korucudur demek yanlıştır. Çünkü herkes suç işleyebilir. Ama korucular hep karakolun yanındadır. Biz kanunun yanındayız ve kanun adamlarıyız. Nasıl ki herkes suç işleyebiliyor ama en az suçu da korucular işliyor. Terör silah bırakalım diye bize neler yaptı. Biz vatanımızı satmadık, silahımızı bırakmadık. Terör şimdi de korucu suç işliyor diyor, silah bıraktırmak istiyor. Bu devlet bizim devletimiz. Biz silahı devletimiz için aldık, suç işlemek için değil.

Harun YİĞİT

Haberin Devamı

YP: KKTC’de referandum

YURT Partisi (YP) Genel Sekreteri Y. Murat Güztoklusu, Kıbrıs’ın AKP tarafından hızla Girit olma ve yutulma sürecine itildiğini, bunu M. Ali Talat’ın dahi itiraf ettiğini belirterek Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki tüm yetkili ve ilgili kişilere, kurumlara ve tüm yurttaşlara şu çağrıda bulunuyor:

‘KKTC, Girit modeli ile yutulmadan hızla ikinci bir referanduma giderek Türkiye’ye katılımı halkoyuna sunmalıdır. KKTC ve halkı bu yolla güvenceye alındıktan sonra (Güney) Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti, Türkiye tarafından resmen tanınabilir, limanlar açılabilir, gümrük birliği uygulanabilir. Nihai ve yegane çözüm budur.

İstiklal Savaşı gazilerimiz

Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’da yaşayan 115 yaşındaki bir İstiklal Savaşı Gazisi’ne 2000 YTL yardımda bulunmuş. Bir vatandaş olarak hem mutlu oldum hem de üzüldüm.

Haberin Devamı

Bundan 25-30 yıl önce belediye otobüslerinde şöyle bir yazı bulunurdu:

‘Ön sıradaki yerlerin Harp Malulü ve Gazilere terk edilmesi rica olunur.’

Şu anda bu ‘Çılgın Türkler’den yaşayan 5 kişi kalmış. Yaşları 100’ün üstünde. Ve hálá diğer gazilerle aynı maaşı alıyorlar. Tüm gazilere yapılacak zam bütçe için sorun olabilir. Hiç olmazsa bu Ata yadigarı ‘ulu çınarlar’a özel bir yasa çıkarılarak ya da Başbakanlık örtülü ödeneğinden belirli ve sürekli bir ödeme yapılarak, ömürlerinin son günlerini kimseye muhtaç olmadan yaşamaları sağlanamaz mı?

Reşit ÇAĞIN FOÇA

Ramazana dair

‘Ramazan iftar ayı değil oruç ayıdır... Ramazan eğlence ayı değil, 11 ay yapılan eğlencelerden kazanılan ve kaybedilen üzerinde düşünme ayıdır.

Oruçun sağlığa faydaları veya diyet programları şeklinde sunulması olayın sulandırılmasıdır. İbadet emredildiği için yapılır bunun dışında bir amaçla yapılmaz, faydasına-zararına (!) bakılmaz.

Zafer HASAN

GÜNÜN SÖZÜ

‘Büyük zekálar birlikte düşünür.’

(Malcolm X)

TRT adaylarına çağrı

TRT Genel Müdür adaylarına çağrımdır:

Kamu hizmeti anlayışı ile yayın yapacak ‘özerk, demokratik ve katılımcı bir TRT yaratma mücadelesine katılacak mısınız? TRT üzerinde pazarlıklar yapmadan, ödünler, sözler vermeden seçilebileceğinize inanıyor musunuz? TRT’ye ilişkin bir planınız, programınız var mı?

Niçin genel müdür olmak istediğini, varsa programınızı kamuoyuna açıklayınız.

Osman KÖSE

Mesaj Panosu

AYNI sınıf içerisinde 20 zayıfı olan arkadaşım okuldan atılmazken, önlisans programından geçiş yapan ve yalnızca bir zayıfı olan ben neden okuldan atılayım? Önlisans programından lisans programlarına geçiş yapan arkadaşlarım adına sesleniyorum:

Okuma hakkımızı elimizden almayın. Okumak istiyoruz.

Onur YAVUZ-Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

 KENAN Evren İlköğretim Okulu’nda öğretmen olarak görev yapmaktayım. Okulumda bir kitaplık oluşturmak için uğraşıyorum. Hürriyet okurlarının göndereceği birkaç kitap bizlere destek ve moral olacaktır. 0454-215 08 54

Mehmet YARAN-GİRESUN

 6 KASIM’daki parlamento seçimlerine hazırlanan Azerbaycan’da iktidar, muhalefet, aydınlar, halk, kaçkınlar, göçkünler ve turuncular... Banu Avar’ın hazırlayıp sunduğu Sınırlar Arasında, 10 Ekim Pazartesi TRT 1’de, 15 Ekim Cumartesi TRT 2’de saat 22.15’te.

Biliyor musunuz

YASADIŞI getirilen 2. el makinelerin ihale edilmesinden sonra TEKEL’in açtığı Tokat ve Ballıca fabrikaları için 5 adet sert kutu sigara paketleme makinelerinin alımı ihalesinin sonuçlandığını, 29.8 bin YTL bedelli ‘G.D. SPA’ firmasının kazandığını...

  CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat geçimini orman ve orman ürünlerinedn sağlayan Çatalca orman köylüsünün 2005 yılı maktaların, muhtarlıklara sözlü bir bildirimle durdurulmasının nedenlerini Orman Bakanı’na bir soru olarak yönelttiğini, bu duruma orman köylülerinin büyük tepki gösterdiğini...

GEÇEN dönem Eminönü Belediye Meclisi toplantısında belediyenin verdiği yemeklerde at eti bulunup bulunmadığını soran ANAP’lı Meclis üyesi Abuzer Yıldız’ın, ANAP Eminönü İlçe Başkanlığı’na atandığını, Yıldız’a eski Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya’nın desteğini aldığını...

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın 17 ayrı yerdeki kamu arazilerini üzerinde turizm yatırımı yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edeceğine ilişkin duyuruyu Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra dün gazetelerde ilan ettiğini.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı’nın, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e, kaç süper lisenin Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldüğünü; İmam Hatip Liseleri bünyesinde kaç süper lisenin Anadolu  İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldüğünü, Anadolu İmam Hatip Lisesi sayısının kaç olduğunu, bağımsız bina ve yönetim kadrosuna sahip Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinin sayısının kaça yükseldiğini sorduğunu..

Yazarın Tüm Yazıları