4+4+4’ün her ‘4’ünde ‘dert’ var

BİZ kesinlikle din öğretimi yapılmasına, çocuklarımızın dindar olarak yetiştirilmesine karşı değiliz. Sadece çocuklarımızın tek yönlü yetiştirilmesine karşıyız.

Haberin Devamı

Çünkü 21. yy’da dünya gençliği ile rekabet edecek ve dünyada iş yapacak gençlerimizin özgür, demokrat ve vizyoner bir ortamda çok yönlü yetiştirilmeleri gerekir. İnanışımıza göre bir insanın kendi yaşantısında dindar olması, diğer insanlara karşı laik olmasına karşı değildir. Ayrıca bu gençlerin dindar olduğu kadar millî kültüre sahip, milliyetçi ve Atatürkçü olarak yetiştirilmeleri gerekir. Bu gençlerin aynı zamanda dünya ile iletişim kurup rekabet edebilmesi için de, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyebilecek, uluslararası bir veya birkaç yabancı dili öğrenecek, geniş ufuk ve hoşgörü sahibi olacak şekilde yetiştirilmeleri gerekir.
İşte 4+4+4 eğitim sistemi bu açmazlar ve çıkmazlarla uygulamaya konuluyor. Sizin anlayacağınız bu sistemin her “4”ünde “dert” var. Veli de, öğretmen de, öğrenci de bu sorunları aşmada bayağı zorlanacaklar. Bekleyelim, görelim.
Dr. Sakin ÖNER

 

Haberin Devamı

200 km eş uzaklığını kim kabullenebilir

İl içinde 200 km yol gidiyorum. Bu şekilde öğretmen ne kadar verimli olur?
Milletvekili ve medya mensuplarına soruyorum.
Bizler eşimizden ve çocuğumuzdan ayrı öğretmenleriz. MEB’nın “il emri” uygulamasını kaldırması üzerine elimizden geleni yaptık. Sesimizi yükselttik, sorunumuzu anlattık ama olmadı. Sayın Ömer Dinçer kulak vermedi.
Sizden isteğimiz biz öğretmenlerin eşlerimize kavuşabilmemiz için “il emri” uygulamasının tekrar uygulanması için bu konuyu gündeme getirmenizdir. Çünkü bizler sesimizi duyuramıyoruz. Siz bizler için, ailelerimiz için, çocuklarımız için hatta öğrencilerimiz için sesimize ses olun.
Acımıza derman olun, sorunumuza çare olun.
O.OPOZ

 

Etlik Garajı

Ankara’da yolcu taşımacılığı konusunda Etlik garajlarının yasak olduğunu belirterek 28.10.2010 tarih ve 2010/19 sayılı UKOME kararını sadece benim için çıkarttınız. Ancak, kişiye özel UKOME kararı çıkartırken, diğer yerlere çalışan firmalara UKOME kararını uygulamadınız.
İl Özel İdaresi’ne ait olan Etlik garajlarına ne zaman sahip çıkılacağını merak ediyorum.
Valiyi, Belediye Başkanını ve Emniyet Müdürünü göreve davet ediyorum.
İlhan DEMİR

 

Haberin Devamı

Çankırı Caddesi'ne dikkat
 
Keçiören Subayevlerinde oturmaktayım. İrfan Baştuğ ve Çankırı Caddeleri ile Atatürk Bulvarı olup sabah işe gitmek için otobüse bindiğimizde Çankırı Caddesi üzerinde bulunan otellerin önünde otel müşterileri için bekleyen büyük otobüsler iki şeritli olan yolu tek şerite düşürmekteler.
Ancak bu sorunun çözümü için görevli olanlar bu olaya müdahale etmedikleri için her sabah Çankırı Caddesinde trafik tıkanmakta ve çalışanlar işlerine geç kalmaktadır.
Okulların açıldığı haftada daha fazla tıkanıklık yaşanacağını biliyormusunuz?
Uğur DÜZGÜN


Biliyormusunuz
 
Ankara Tabip Odası, Türk Geriatri Derneği ve Pratisyen Hekimlik Derneği tarafından ortak düzenlenen Birinci Basamak İçin Temel Geriatri Sempozyumu, 22-23 Eylül’de Ankara Tıp Fakültesi’nin Cebeci yerleşkesinde gerçekleştirileceğini (bilgi; www.ato.org.tr’da)... GÖLBAŞI Gazeteciler Derneği’nin kurularak faaliyete geçtiğini (golbasigazetecilerdernegi@gmail.com)...

Yazarın Tüm Yazıları