Zıpkınla balık avcıları bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Zıpkınla balık avcıları bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 11:51

Zıpkınla balık avcıları bir araya geldi

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/FİNİKE, (DHA) - AKDENİZ ve Ege bölgesinde zıpkınla balık avcılığı yapanlar yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmek amacıyla Antalya'nın Finike İlçesi'nde bir araya geldi.

Antalya ve Kumluca'da balık malzemeleri satışı yapan firmaların organizasyonunda Akdeniz ve Ege bölgesinde zıpkınla balık avcılığı yapan, aralarına milli takım sporcularının da bulunduğu 80 kişi bir araya geldi. Finike'de bir kafede yapılan etkinlikte zıpkınla balık avı konusunda dikkat edilmesi gerekenler, yasaklar, doğru ekipman ve doğru teknikler konuşuldu.

Zıpkınla balık avı eğitmeni Barış Önel, zıpkınla balık avı konusunda duyarlılığı artırmak, bu konuda insanları bilinçlendirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Balık avı konusunda gerekli tedbirlerin alınması durumunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacağını söyleyen Önel, "Zıpkınla balık avı, denizde yapılabilecek güzel bir sportif etkinliktir. Ancak bu konuda bu işi yapan herkesin gerekli kurallara uyması ve tedbir alması gerekiyor. Öncelikle yardımcı olmadan dalış yapmamalıyız. Dalış yapılan bölgede mutlaka şamandıra bulunmalı. Dalışta doğru ekipman ve doğru yöntemler uygulamalıyız. Ayrıca balık neslinin yok olmaması için avlanmanın yasak olduğu dönemlere riayet etmeliyiz" dedi.

Etkinlik organizatörü Alican Üge de Akdeniz ve Ege'de çok sayıda zıpkınla balık avcısı olduğunu, bölgenin uzun bir süre turizme açık olması dolayısıyla zaman zaman denizlerde istenmeyen olayların yaşanabildiğini belirtti. Kendilerinin de bu olaylara dikkati çekmek, dalış yapan insanların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Üge, etkinliğe katılan milli sporculara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!