Zeytin Müzesi'nde ilk toplantı

Güncelleme Tarihi:

Zeytin Müzesinde ilk toplantı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 16:23

Zeytin Müzesi'nde ilk toplantı

Haberin Devamı

ALTINÖZÜ(Hatay), (DHA) - HATAY'ın Altınözü'nde İlçesi'nde açılışı geçtiğimiz ay yapılan Tokaçlı Zeytin Müzesi'nde dayanışma ve birlik toplantısı düzenlendi.
Merhum Durmuş Debbooğlu tarafından bağışlanan eski zeytin fabrikası üzerine kurulan Tokaçlı Zeytin Müzesi'nde gerçekleşen toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, Altınözü, Samandağ ve Antakya'dan dini kanaat önderleri ile Durmuş Debbooğlu Vakfı üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, zeytin ve zeytinyağının tüm dinlerde kutsal olduğunu söyledi. Hersanlıoğlu, "Medeniyet kültürün görünen yüzüdür. Bu mekan da bizim medeniyetimizin ortak noktasıdır. Zeytin ve zeytinyağı tüm dinlerde kutsaldır. Bir kuşun Hz. Nuh'a getirdiği zeytin dalı da insanlığın yeniden dirilmesi adına oldukça önemlidir. Biz de bu kültürel değere katkı sunmak adına böyle bir çalışma yaptık. Birliğimizin devamı içi de bugünün hatırlanmasını istiyoruz. Müzemizin ileriki nesillere aktarılması için tüm kurumların desteklerini talep ediyoruz" dedi.
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ise, "Bugün bu masada Altınözü'müzün kültürel zenginliğini görüyoruz. Bu coğrafya aynı bu masa gibi üzerinde yaşayan herkesi doyurmuştur. Hemen yanı başımızda mezhep çatışmaları devam ederken böyle bir sofrada buluşmak bizleri çok mutlu etti. Bugün bu sofrada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Uygur, davetlilere müzenin alanlarını gezdirdi.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!