GeriSeyahat Zenginlerin alışveriş merkezi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Zenginlerin alışveriş merkezi

Zenginlerin alışveriş merkezi

Mayadrom 16 Eylül'de bir yaşına bastı. Bir dükkan hariç, sadece yabancı markalar var burada. Çiçekçisinde Meksika ve Ekvador bitkileri bulunuyor. Sinemasının dünyanın en lüks sineması olduğu iddia ediliyor...

Akatlar'da 10 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi, 16 Eylül'de birinci yaşgününü kutladı.

İçindeki 28 mağazanın biri hariç, tümü yabancı markaları satıyor. Çiçekçisinde Meksika ve Ekvador'dan getirilen çiçekler bulunuyor. Alışveriş için uygun saat olmasına karşılık, alışveriş merkezlerinde alışık olduğumuz kalabalıktan eser yok. Sakin, sessiz.

Ama mağaza sahipleri halinden memnun. Onların istediği de bu. Burası, Mayadrom. Genel Müdür Haldun Ateş, sloganlarını açıklıyor: ‘‘Hep keyifli alışveriş!'' Bunu sağlamak için de kalabalık değil, sakin ve huzurlu bir alışveriş ortamı yaratmışlar. ‘‘Çarşının kalabalık olmasını hedeflemiyoruz. Bu bizim dezavantajımız olur.''

Günde 2500 kişi

Günde ortalama 2 bin 500 kişinin girdiği Mayadrom'dan müşterilerin neredeyse tamamı, eli boş ayrılmıyor. Haldun Ateş, ‘‘Hedeflediğimiz kitle bilinçli, sosyal ve ekonomik seviyesi yüksek, dünya görüşü ve beğenisi olan kitle'' diyor. Müşteriler genellikle Mayadrom yakınındaki iki Maya sitesi, Levent, Ulus, Etiler, Akatlar ve Bebek sakinleri.

Genel Müdür Haldun Ateş, hedef kitlenin isteklerine çok önem verdiklerini ve çok dikkatli olduklarını söylüyor. ‘‘İşimizin güçlüğü, müşterinin son derece bilinçli olması, istek ve arzularında belli bir kalite standartına neden oluyor. Biz de bu kaliteyi sunmaya özen gösteriyoruz.''

Mayadrom’da neler var?

Giysi mağazaları, daha çok kadınlara yönelik.

Kadın ayakkabıları, İtalya'nın ünlü ve önemli markaları.

Yerli ürün satan mağaza sadece Yargıcı.

Buradaki sinema salonunun ‘‘dünyanın en lüks sineması'' olduğu iddia ediliyor. Geniş, kadife koltukları yatırarak, evdeymiş gibi film seyredilebiliyor. Çiftler için iki kişilik özel koltuklar mevcut. Ses ve görüntü kalitesi mükemmel.

Bistro tarzında sevimli bir lokantası var. Çevrede oturanlara ve çalışanlara, İtalyan Mutfağı ağırlıklı servis veriliyor.

Çok değişik kahve türleri hem kurukahve hem de sıcak olarak servis yapılıyor.

Kitabevi, optik mağaza ve markete yakında bir eczane eklenecek.

Her türlü tütünün satıldığı bir mağazanın yanı sıra yeni keşfedilmiş şarapların satıldığı bir mağazada değişik tatları deneme şansı var.

Hediye Gezegeni adlı dükkanda her türlü hediyelik eşya bulunuyor.

Kimler geliyor?

Müşterilerin yaş ortalaması 25-40 arasında değişiyor. Bunun yüzde 60'ını kadınlar oluşturuyor.

Dükkánlara giren müşterinin ortalama yüzde 75-90'ı alışveriş yapıp çıkıyor.

Müşteri tipi, alışveriş potansiyeli yüksek, doğru ürünü, doğru fiyata bulduğunda durmayıp alanlar.

False