Zayıflamanın ritimi de var

Güncelleme Tarihi:

Zayıflamanın ritimi de var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte kilo vermek isteyenler, birçok yöntem denemeye başladı. Bugüne dek zayıflamak için kullanılan klasik yöntemlere bir yenisi eklendi. Kilo kaybetmek isteyenler “ritim” ile zayıflıyor.

Haberin Devamı

Sporla zayıflama, sağlık gelişimi seçenekleri arasına, artık davul ve perküsyon eşliğinde “ritim” de giriyor. Davul, perküsyon performans sanatçısı ve eğitmeni Gerçek Dorman, “RhythmGym (Ritim spor dans)” akımını Ankara Hürriyet’e anlattı:
“17 senelik davul ve perküsyon hayatımda insanların bana en çok ettiği cümlelerden birisi de yaptığım işin ne kadar hareketli olduğuydu.
Hakikaten bir çok programdan, konserden sonra 1-2 kilo arası verdiğim zamanlar var. Bu bağlamda, bu kadar hareketli, aynı zamanda eğlenceli bir perküsyon/davul etkinliği, spora, dansa, fitness ve cimnastiğe de yakın bir alan yaratıyor. Geçen yıl fizyoterapist ve spor eğitmeni arkadaşlarımla beraber bu işi geliştirmeye koyulduk. Hareketlerin sağlığa yararlılığı ve de vücuda yatkınlığı üzerinden çalışmalar yaptık... Sonunda RhythmGYM ortaya çıktı. Bu sene hem kendi davul perküsyon öğrencilerime, hem de çeşitli spor kulüplerindeki insanlara bu sporu tanıtmaya başladım.

Haberin Devamı

EĞLENMEK GARANTİ

RhythmGym insanların kilo verme mücadelesini eğlenceli hale getiriyor. Ritim çalarken ve grupla beraber parçalara ritimle eşlik ederken, bir kilo verme uğraşında olduğunuzu unutabiliyorsunuz. Siz ritim tutarken, ciddi bir kalori yakma işlemi de başlıyor. Ve 45 dakikalık seanslarda yaklaşık 400-600 kalori yakılabiliyor. Ayrıca Rhtytm Gym, içinde Japon Kodo, Orta Asya ritimleri, Afrika ritimleri ve dansları, Latin Amerika ritimleri, Türk ritimleri, body perküsyon, step aerobik, kardio, fitness gibi bir çok ritim, spor ve dans disiplini barındırarak, bunu da ritim eşliğinde sunuyor.

KİŞİSEL GELİŞİME KATKI

Bu yönüyle de kilo verme dışında, kişisel sağlık gelişimi, ritim kabiliyeti, kondisyon, vücut ve grup koordinasyonu, çeviklik, ritim bilgisi dağarcığını, eğlendirme garantisiyle sağlıyor. Hareketler ağırlıklı olarak, bacak, baldır, karın, kol, omuz bölgeleri, boyun, sırt ve bele de hitap ediyor.” İlgilenenler etkinliğin videosunu www.rhythmgym.org adresinden izleyebilir, www.gercekdorman.com sitelerinden bilgi alabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!