Yüzleşme veda ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yüzleşme veda ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2013 00:00

Başkent’e veda etmeye hazırlanan ressam Ahmet Güneştekin’in ‘Yüzleşme’ adlı sergisini 20 bin sanatsever ziyaret etti. Sergiye gösterilen ilgiden memnun kalan Güneştekin, “Sanatı Anadolu’ya taşımak için Ankara rol model olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Ressam Ahmet Güneştekin’in 22 Ocak 2013’te CerModern’de açılan “Yüzleşme” sergisi, 30 Mart’ta Başkent’e veda edecek.
İlk olarak İstanbul’da sergilenen, ardından da Ankaralı sanatseverlerle de buluşan “Yüzleşme” sergisi 2013’te Erbil, Venedik Bienali süresince Venedik ve Berlin’de sergilenecek, daha sonra da Fransa’nın beş ayrı kenti ile Stockholm, Oslo, New York olmak üzere birçok ülkeyi dolaşacak. “Ankaralıların sanata olan ilgisinin yakında İstanbul’un sanat üzerinde oluşan tekelini kıracağını düşünüyorum. Sanatı Anadolu’ya taşımak için Ankara rol model olabilir” diyen Güneştekin, şunları söyledi:

ANKARALILAR SAHİPLENDİ

Yüzleşme’nin Başkent’e gelmesi benim için çok önemliydi. Yaklaşık 20 bin sanatseverin ziyaret ettiği sergiyi, nüfus ve sanatla ilgilenen kısmı açısında değerlendirdiğimizde, Yüzleşme’nin Ankara’da başarılı olduğunu gösteriyor. Nitekim CerModern yöneticileri de ilginin yoğun olmasından dolayı serginin 15-20 gün daha uzatılmasını istedi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve eski bakanı Ertuğrul Günay’ın da projeyi sahiplenip desteklemesi, Yüzleşme’nin başarısına katkı sağladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!