Yüce bilişim devleriyle tabletli eğitime geçti

Güncelleme Tarihi:

Yüce bilişim devleriyle tabletli eğitime geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 00:00

Acer, Turkcell ve Microsoft’la “Öğrence Bulutu” projesini hayata geçiren Yüce Okulları, tablet bilgisayarlarla kitap ve defter ihtiyacını ortadan kaldıracak. Uygulamayla, ödevler araştırmalar ve sınavlar tek merkez üzerinden yapılacak, öğrenciler 3G bağlantısıyla sistemle her yerden bağlantı kurabilecek.

Haberin Devamı

ÖĞRENCE Bulutu projesiyle tablet bilgisayları sınıflarına taşımaya hazırlanan Yüce Okulları, öğrencilerinin kitap ve defter ihtiyacını ortadan kaldıracak.
Teknolojide lider üç büyük kuruluşun çözüm ve ürünleriyle hayata geçen uygulamanın Türk eğitim sistemi için model olma özelliği taşıyacağı belirtildi.
Acer, Turkcell ve Microsoft’un çözüm ortaklığında geliştirilen projede, Windows işletim sistemli ve 3G internet bağlantılı tablet bilgisayarlarla oluşturulan programlar sayesinde öğrenciler uyumlu sayısız ders kaynağına erişebilecek. Uygulama sayesinde öğrenciler ücretsiz tablet bilgisayar sahibi olurken, ders takiplerini, ödevlerini, araştırmalarını ve sınavlarını bu sistem üzerinden yürütebilecekler.

Öğrence Bulutu projesinin mimarı Yüce Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Kalınyazgan, sistem hakkında şu bilgileri verdi:“Proje, bulut bilişim teknolojisini eğitime taşıyor. Öğrenciler 3G bağlantısı bulunan tabletlerle internet üzerinden sayısız ders kaynağına ulaşırken, e-kitap uygulaması sayesinde tüm ders kitaplarına da tablet üzerinden erişecekler. Turkcell tarafından kurulan kurumsal APN ve 3G alt yapısı, öğrencilerin güvenli internet kullanımını ve okul tarafından yönetilen zengin ders kaynaklarına erişebilmelerini sağlanıyor.

3G’yle her yerden bağlantı

Haberin Devamı

Böylelikle öğrenciler istedikleri zaman ve her yerden okulun sunduğu tüm kaynaklara 3G bağlantıları ile ulaşacaklar. Öğretmenler de aynı teknolojiyi kullanarak öğrencilerine Öğrence Bulutu üzerinden destek verecek. Öğrenciler kendileri için özel olarak hazırlanmış e-kağıtlarını tablet üzerinde el yazılarıyla tamamlarken öğretmenler de aynı e-kağıtlar üzerinde düzeltme yapabilecekler. Böylelikle kitap ve defter ihtiyacı ortadan kalkacak. Tabletler üzerinde kurulu olan Microsoft Windows sayesinde öğrenciler kapsamlı kaynaklara ulaşabilecek. Öğrencilerimiz tarafından TabY olarak adlandırılan tabletler ACER tarafından tedarik ediliyor. Ders kaynakları ile ilgili olarak yurt içinden ve yurt dışından birçok yayıncı ve tedarikçi ile görüşmeler yapılarak öğretim programlarına uygunluk sağlayan yayıncılar ile anlaşma yapıldı. Özellikle yurt dışındaki yayıncıların projeye ilgisi çok yüksek oldu.”

FATİH’e örnek olacak

Haberin Devamı

Projeyle heyecan duyduklarını söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de şunları kaydetti: “Türkiye’de bir ilk olan projemiz ile öğrencilerimizin verimlilik ve performanslarının artacağına inanıyoruz. Burada uygulanacak projenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okulların 620 bin dersliğine dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlamaya yönelik başlattığı ‘Fatih Projesi’ için de güzel bir örnek olacağına inanıyoruz. Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkaracak olan genç beyinlerimizin performansını artırarak, daha ilköğretim çağında bilişimin gücü ile yeni ve önde olmalarını sağlayacak bu işbirliğinden büyük mutluluk duyuyoruz.”

Ezbercilik kalkıyor

Haberin Devamı

ÖĞRENCE Bulutu’nun teknolojik altyapısını kuran Turkcell’in Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, şunları söyledi:“Öğrence Bulutu projesi Turkcell’in Akıllı Okul hayaliyle birebir örtüşüyor. Bu tür projelerle birlikte, öğrenme süreçlerinin dijitalleşmesi ve böylece öğretmen ve öğrencinin aktif bir şekilde eğitim ve öğretime katılması sağlanıyor. Eğitimin dijitalleşmesiyle, defter-kitap ihtiyacı azalırken, öğrenciler ve öğretmenler interaktif bir şekilde eğitimin içinde yer alarak yeni bir bakış açısı kazanıyor. Bilgiye her an her yerden erişimi kolaylaştırırken, ezberciliği ortadan kaldırıyor.” Projenin donanım tedarikçisi olan Acer Türkiye Ülke Müdürü Sinan Kender ise, “Eğitim sektöründe teknolojinin aktif olarak kullanılmasının eğitimde öğrencilerimize ve eğitim sistemimize artı değer sağlayacağına inanıyoruz ve bu nedenle eğitim ve teknolojiyi biraraya getiren her projede yer almayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Yüce Okulları’nın girişimi ile birlikte bir ilke daha imza atarak bu denli geniş kapsamlı ve faydalı bir eğitim projesinde yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!