Yozgat’ta 32 Açıköğretim Öğrencisi Diplomalarını Aldı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta 32 Açıköğretim Öğrencisi Diplomalarını Aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 18:14

YOZGAT'TA 32 AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ DİPLOMASINI ALDI

Yozgat’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, Açıköğretim Lisesi’nden mezun olan 32 öğrenci diplomalarını aldı.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir ile birlikte katılan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Okulları Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenci, Açık Öğretim Ortaokulu’nda 250 bin, Açık Öğretim Lisesi’nde 1 milyon 50, Mesleki Açık Öğretim Okulu’nda ise 43 alanda 350 bin aktif öğrencinin bulunduğunu söyledi. Açık Öğretim Okulları’nın sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da öğrencilere hizmet verdiğini kaydeden Başyemenici, ’’Bu kapsamda, 13 ülkede hizmetimiz vardır. Bunlar Batı Avrupa’da ki ülkelerimizin yanı sıra Orta Doğu Ülkeleri, Kıbrıs ve Azerbaycan olmak üzere 13 ülkede 20 şehirde sınav merkezi olarak öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Takriben 6 bin civarında yurt dışında öğrencimiz var. Biz soydaşlarımızın olduğu her yerde Açık Öğretim Okulları olarak hizmet vermek istiyoruz. Bu konuda Balkanlarda da Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek ve Yunanistan’la ilgili çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Yakın bir zamanda da buralarda irtibat bürolarımızın açılması için gereken gayreti gösteriyoruz’’ dedi.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, açıköğretimin de bir çok sayıda vatandaşın eğitimini sürdürmesini sağladığını söyledi. Yozgat türkülerinden oluşan kısa bir konser verildikten sonra Açık Lise Mezunu 32 öğrencinin belgeleri törenle dağıtıldı.
FOTOĞRAF SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ
Programın ikinci etabında ise, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Gazeteci Seyfi Çelikkaya’nın öğretici olarak görev yaptığı Fotoğrafçılık Kursu’na devam eden kursiyerlerin fotoğraflarının da yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Yozgat Merkez ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri’nin yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte Yozgat’ta çekelin fotoğraflar hakkında Çelikkaya davetlileri bilgilendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!