Yılmaz’ın ataması yılan hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz’ın ataması yılan hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2007 00:00

Başkent’in okullarında en çok sorun yaşadığı bölgesi olan Altındağ’da bir yıl içinde üçüncü kez İlçe Milli Eğitim Müdürü değişikliği yapıldı. Geçtiğimiz aylarda görevden alınan, mahkeme kararıyla tekrar göreve dönen Fikret Yılmaz, önceki gün yine görevden alındı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile arası bozuk olan müdürün bu nedenle görevden alındığı iddia ediliyor.

BAŞKENT’in okullarında en çok sorun yaşanan bölgesi olan Altındağ’da bir yıl içinde üçüncü kez İlçe Milli Eğitim Müdürü değişikliği yapıldı. Geçtiğimiz aylarda görevden alınan mahkeme kararıyla tekrar göreve dönen Fikret Yılmaz, önceki gün yine görevden alındı. Yılmaz’ın yerine önceki değişiklikte olduğu gibi yeniden Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt getirilirken, Yılmaz’ın görevden alınışında arasının bozuk olduğu Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin etkili olduğu iddia ediliyor.

Yılan hikayesine dönen görev değişikliklerinde, İlk görevden alınışında Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Yılmaz ise Keçiören’deki Pursaklar İMKB Meslek Lisesi’ne edebiyat öğretmeni olarak atandı.

ASIL SORUN SİYASİ İDDİASI

Başkent kulislerinde ise Yılmaz’ın görevden alınışının Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ile yaşadığı sorunlarla alakalı olduğu konuşuluyor. Tiryaki ve Yılmaz’ın Altındağ’daki bir okul arazisi yüzünden araları açılmış, Tiryaki, Yılmaz için, "Müdür görevini savsaklıyor" demişti. Yılmaz bunun üzerine manevi tazminat davası açmıştı. Yılmaz’ın Tiryaki’ye açtığı manevi tazminat davasının dilekçesinde ilginç bir iddiada bulunarak görevden alınmasında Tiryaki’nin etkili olduğunu ima etmişti.

MAALESEF BUNLAR OLUYOR

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı Milli Eğitim Bakanlığı’nda nesnel ve hakkaniyetli bir terfi sistemi olmadığını iddia ederek, "Erzurum Milli Eğitim Müdürü, Süleyman Demirel’den fazla gidip geldi. Neredeyse 10 kez görevden alınıp tekrar döndü. MEB’de adil bir atama sistemi yok. Müdürlük sınavları yapılıyor, riayet eden yok. Kimin referansı iyiyse, kim parti başkanlarına daha yakınsa işini görüyor. Maalesef bazı milli eğitim müdürleri de yerel yönetici kurbanı olabiliyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!