Yılbaşında doğru beslenme uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında doğru beslenme uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 12:45

Yılbaşında doğru beslenme uyarısı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Anka Hastanesi diyetisyeni Merve Boztoprak, yılbaşı gecesinde doğru beslenmenin önemini anlatarak, yeni yıla sağlıklı girmek için önerilerde bulundu.

Anka Hastanesi'nde diyetisyen Merve Boztoprak, yılbaşı gecesinde beslenme uyarısında bulunarak, "Her türlü lezzetin bir arada bulunduğu, özenle hazırlanmış yılbaşı sofralarındaki sınırsız yiyecek ve içecek tüketimi, sağlık sorunlarına neden olabilir" dedi.

Merve Boztoprak şu öneri ve uyarılarda bulundu:

"Yılbaşı gecesinde ani ve aşırı besin tüketimi, vücudunuzu zorlayarak dengenizi bozar. Sofrada öncelikle midenizi yormayacak çorbayla başlangıç yapabilirsiniz. Ardından salatalar, zeytinyağlılar gibi sindirimi kolay yiyeceklerle devam etmelisiniz. Ana yemekte kırmızı et yerine ızgara veya fırında balık, tavuk, hindi tüketilebilir. Özellikle kızartma ve aşırı yağlı besinlerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Tatlı, yüksek enerji içerdiğinden ve kan şekerinin hızla yükselmesine neden olduğundan yemekten hemen sonra tüketilmemelidir. Eğer tüketilmek isteniyorsa yemekten 2-3 saat sonra ara öğün olarak tercih edilebilir. Kalorisi yüksek kıvamlı tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılar tüketilmelidir. Yılbaşı gecesi yağ içeriği oldukça yüksek kuruyemiş tüketiminin 1 avucu geçmemesine de dikkat edilmelidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!