Yılbaşı hediyesi kabul eden memura inceleme

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı hediyesi kabul eden memura inceleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2011 00:00

Kurul, kamu görevlilerine verilen hediyelerin, kamuoyu nezdinde etik tartışmalara ve yolsuzlukla ilgili algılamaların artmasına neden olduğunu belirterek, bu çerçevede özel şahıs veya şirketlerce çeşitli vesilelerle sunulan hediyelerin iade edilmesini, aksi halde disiplin kurullarınca hediye alan kamu görevlileri hakkında inceleme başlatılacağını bildirdi. KGEK, kabul edilmemesi gereken yılbaşı hediyeleri arasında öğrenci bursunu da saydı.

Genelge gönderildi

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, yaklaşan yılbaşı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, TBMM Genel Sekreterliği, Bakanlıklar, 81 il Valiliği, üst kurullar ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları üst birliklerine “Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı” başlıklı bir genelge gönderdi.

Kamu görevlilerinin doğrudan veya aracı eliyle hediye istemeleri veya almaları, görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etmelerinin yasaklandığını hatırlatan Eryılmaz, “Görev yapılan kurumla iş, hizmet veya çıkar ilişkisi içinde bulunanlardan alınan karşılama, veda, kutlama hediyeleri, seyahat, ücretsiz konaklama ve hediye çekleri de yasak kapsamında” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!