Yeşil Yol Projesi

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Yol Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 12:15

- Proje kapsamında Örümcek Ormanlarına yeni yol yapılıyor

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen Yeşil Yol Projesi kapsamında, Avrupa'nın en uzun köknarları ile Balkanlar ve Kafkasların en uzun boylu ve çaplı ladinlerinin yer aldığı Örümcek Ormanlarına yeni yol yapılıyor.

Kürtün ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Örümcek Ormanlarına ulaşımı kısaltacak, mevcut köy standardı güzergahını değiştirerek 7 metre genişliğindeki yolun yapımı, mevsim şartlarına bağlı olarak 6 ayda tamamlanacak.

Kürtün Köylere Hizmet Götürme Birliğince yaklaşık 1 milyon liraya ihale edilen yolun projelendirme ve kontrollük hizmetlerini ise Gümüşhane İl Özel İdaresi mühendisleri yapıyor.

Güzergahtaki coğrafyanın zorlu olması nedeniyle arazi ve projelendirme çalışması 2 ay süren yolda yaklaşık 15 gündür çalışan yüklenici firma, toplam uzunluğu 4 bin 700 metre olan, 7+1 metre su tahliye kanallı yolun 600 metresini tamamladı.

Haberin Devamı

Yarma, dolgu ve sanat yapılarının gerçekleştirileceği projenin tamamlanmasının ardından yolun standartlarının geliştirilmesiyle ilgili temel, alt temel ve diğer çalışmalar ise daha sonra yapılacak.

Yeni yolun, Kürtün, Yeşilköy, Örümcek Ormanları, Çıkrıkdüzü yaylası, Güvende yaylası, Kazıkbeli yaylası ve Alucra bağlantısının ilk adımı olma özelliği taşıdığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!