Zonguldak’ta ‘Esnafına sahip çık’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak’ta ‘Esnafına sahip çık’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 15:07

Zonguldak’ta ‘Esnafına sahip çık’ kampanyası

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK’ta, özellikle mahalledeki esnafların yaşadığı müşteri sıkıntısının giderilmesi amacıyla ‘Esnafına sahip çık’ kampanyası başlatıldı.
Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Meşrutiyet Mahallesi’nde bulunan bir bakkalın önünde yaptığı açıklamada, Zonguldak’ta yerel esnafa destek amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını söyledi. Şehirlerde mahalle kavramının önemli olduğunu belirten Sezgin, “Yeri geldiğinde esnaflarımıza çocuklarımızı, anahtarımızı emanet ediyoruz. Acımızda, mutlu günümüzde beraberiz. Bu şehir için bunun yaşatılması lazım. Bunlar büyük marketler zinciriyle rekabette sıkıntı yaşıyorlar. Halk olarak bunlara sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Herkes günde bir kere mahalleden alışveriş yaparsa bu esnafımızı yaşatacağız” dedi.
Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Kadir Habipoğlu ise kent merkezinde 600’ün üzerinde bakkal esnafı bulunduğunu ifade etti. Kente dışarıdan para girişi olmadığını, bakkal esnafının zor durumda olduğunu vurgulayan Habipoğlu, şöyle dedi:
"Ulusal marketler ağlarını iyi kurdular. Her sokakta varlar, hatta köylere kadar giriyorlar. Halkımız en azından her gün bakkaldan en ufak para neyse bir kere bakkala girip bir alışveriş yapsın istiyoruz. Mahallesindeki bakkala sahip çıksın. Gece lambası sönmesin istiyoruz. Bakkalcılık mesleğinin bitmemesi için ayakta kalabilmeleri için bunu istiyoruz. Bu işler şimdi hep durma noktasına geldi. İnşallah bu başlatacağımız kampanya halkımızın da duyarlılığıyla başarıya ulaşacaktır.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!