Zonguldak'ta 30 sanıklı FETÖ davası başladı (2)

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta 30 sanıklı FETÖ davası başladı (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 21:48

Zonguldak'ta 30 sanıklı FETÖ davası başladı (2)

Haberin Devamı

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ
Duruşmaya katılan 8’i tutuksuz 30 sanık, kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından savunmalarını yaptı. Bugün dinlenen 7 sanık da iddianamedeki suçlamaları kabul etmedi.
Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken ihraç edilen polis memurlarından İbrahim Fırat, savunmasında örgütün haberleşme programı ByLock’u telefon programını indirmediğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce Mersin Anamur’da yıllık iznini geçirdiğini belirten Fırat, “Buna ilişkin kanıtlarım mevcuttur. ‘Darbeye iştirak suçunu’ kabul etmiyorum. Bu suçlama varsayımdan ibarettir. Gözaltı kararını öğrenince bizzat kendim geldim teslim oldum. 1 yıldır tutukluyum, tüm suçlardan beraatimi talep ediyorum” dedi.
Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Orhan Akgün ise üzerlerine atılı suçlamaları reddettiğini söyledi. 1 yıldır hayatını ızdırapa dönüştüren FETÖ olayına adının karışmasına çok üzüldüğünü ve kahrolduğunu vurgulayan Akgün, şöyle dedi:
“Terör örgütüyle uzaktan yakından ilgim yoktur. İçişleri Bakanı Efkan Ala döneminde aldığım başarılarım nedeniyle branşımda yurt dışında eğitimler verdim. Darbe girişimi nedeniyle adımın anılması gururuma dokunuyor, kahroluyorum. Kronik rahatsızlığım var. Ailem perişan. İlkokul ve ortaokula giden çocuklarım, beni cezaevinde yatılı bir görevde diye biliyor. Bu örgütle hiçbir bağım yok. ByLock kullanmıyorum, Bank Asya’da hesabım yok. Kendim için değil çocuklarım ve eşim için tahliyemi istiyorum.“
Eski polis memuru Mustafa Yasir Uslu da, 2001-2009 yılları arasında Polis Koleji ve Polis Akademesi’ni okuduktan sonra komiser yardımcısı olarak Konya’da ilk göreve başladığını belirterek, şunları söyledi:
“2013’de Van’da şark görevimi yaptım.  17-27 Aralık sürecinde görev yaptığım birimde birçok kişi soruşturma geçirdi, bazıları farklı birimlere görevlendirildi. Ancak ben herhangi bir soruşturma geçirmedim. 8 yıl boyunca halkın verdiği vergilerle okudum. Hain 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanları kınıyorum, lanetliyorum. Doğu’da görev yaparken terör örgütlerine karşı mücadelemiz oldu, şimdi terör örgütü suçlamasıyla yargılanmak ağrıma gitmektedir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. 11 aydır tutukluyum. Kaçma şüphem yok, tüm deliller toplandı. Tahliyemi ya da adli kontrol şartı uygulanmasını istiyorum.”
Duruşma, diğer sanıkların dinlenmesi için yarına ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!