Mavi kapaklarla 5 akülü tekerlekli sandalye alındı

Güncelleme Tarihi:

Mavi kapaklarla 5 akülü tekerlekli sandalye alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 17:50

Mavi kapaklarla 5 akülü tekerlekli sandalye alındı

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, Çaycuma Kaymakamlığı önderliğinde İlçe Jandarma Komutanlığı, hastane çalışanları ve öğrenciler tarafından başlatılan mavi kapak kampanyasında toplanan kapaklarla alınan akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı, Çaycuma Devlet Hastanesi, Perşembe Filiz-Rifat Güpgüpoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Barbaros Kutlutaş Ortaokulu ve Devrek Sebahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi tarafından toplanan mavi kapaklarla alınan 5 akülü tekerlekli sandalye Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilciliği aracılığı ile ihtiyaç sahibi 5 kişiye teslim edildi. Çaycuma Kaymakamlığı bahçesinde gerçekleştiriken törene; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve öğrenciler katıldı. Protokol tarafından kampanyaya katılan okul ve kurumlara teşekkür belgesi verildi.

Kaymakam Serkan Keçeli engelli vatandaşları hayatın her alanında görmek istediklerini ifade ederek, "5 tane vatandaşımıza akülü sandalye teslimini gerçekleştirdik. İnsanın bir yerlere kolay ulaşabilmesi, başkasına ihtiyaç duymadan kendi ihtiyacını karşılaması çok değerli bir şey. Bu sandalyeler ihtiyaç sahibinin kendi talebine göre bir yere gitmesini sağlayacağı için özgürlük verecek diye düşünüyorum. Emek harcayan okullarımıza ve Omurilik Felçlileri Derneğimize huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Engellilerimiz evlere kapalı kalmasın bol bol gezsin, hayatın içinde olsun. Toplumun her yerinde onları görmek istiyoruz." dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise dört yılda ilçede 'Engelsiz Çaycuma' yolunda çok büyük adımlar atıldığını belirterek, Çaycuma'nın yaya bölgelerinde ve her yerde yaşlı çocuk ve engellerimizin de yer aldığını görmek bizi çok mutlu ediyor. Engelsiz bir Çaycuma için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!