GMİS, toplu sözleşmeler hakkında madenciyi bilgilendirdi

Güncelleme Tarihi:

GMİS, toplu sözleşmeler hakkında madenciyi bilgilendirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 16:27

GMİS, toplu sözleşmeler hakkında madenciyi bilgilendirdi

Haberin Devamı

ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK'ta Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçilerini 27'nci dönem toplu iş sözleşmesi hakkında bilgilendirdi.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, işçilere yönelik yaptığı konuşmada 27'nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin henüz tamamlanmadığını söyledi. Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay ile birlikte toplu sözleşmelerden sorumlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yapılan görüşmede taleplerini net bir şekilde ilettiklerini anlatan Demirci, şöyle dedi:
"Bakanımız bu taleplerimizi hafta sonu Sayın Başbakan Binali Yıldırım’a ileteceklerini ve sonra bizi bilgilendireceklerini ifade ettiler. Nitekim Pazartesi günü, taleplerimizin tamamı karşılanmasa da önemli bir oranda taleplerimizin kabul edilmesi sonucu tekrar Koordinasyon Kuruluna dönmeyi kabul ettik ve Sayın Başbakanın da katılımıyla Başbakanlıkta yapılan toplantıda Türk-İş Koordinasyon Kurulu ve hükümet arasında Toplu İş Sözleşmesi çerçeve anlaşması protokolü imzalandı." 
Demirci, ilerleyen günlerde Kamu-İş ile yapacakları toplantıda anlaşılan hakların imza altına alınacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!