BEÜ'de vücut kompozisyonu ücretsiz öğrenilecek

Güncelleme Tarihi:

BEÜde vücut kompozisyonu ücretsiz öğrenilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 18:45

BEÜ'de vücut kompozisyonu ücretsiz öğrenilecek

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Bioelektrik İmpedans Analiz (BIA) sistemi ile vücut analizleri ücretsiz olarak yapılabilecek.
Merkez Müdürü Prof.Dr. Taner Bayraktar, sadece ağırlığı veya kilo oranını bilerek orantı kurmanın vücut kompozisyon dağılımını hesaplamanın yeterli olmadığını söyledi. Önemli olan yağ, kas oranı ve diğer önemli parametrelerin dağılımları hakkında da bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Bayraktar, şöyle dedi:
“Bazı durumlarda az yağ oranı da önemli sağlık sorunu haline gelebilir. Tüm bu nedenlerle Biyoelektrik İmpedans Analiz sistemi ile (BioelectricalImpedance Analysis) vücut kompozisyonunuzu ölçtürmek ve dağılımlarınızı bilmek sizler için yararlı olacaktır. Bu maksatla BIA metodu ile ölçüm yapabilen en son teknoloji cihaz ile düzenli aralıklarda ölçüm almanız yararlı olacaktır. Bu yöntem ile vücudunuzdaki yağ oranı, yağsız kütle ağırlığı, vücut kitle indeksi, toplam vücut sıvı oranı, bazal metabolizma hızı, impedans, yaklaşık kas kütlesi, protein miktarı, iç yağlanma oranları, hücre içi ve dışı sıvı miktarları ölçülebilmekte ve olması gereken uygun değerleri de belirtmektedir. Ayrıca bu verileri toplamda alabildiği gibi 5 ayrı bölge için ayrı ayrı da analiz edilmektedir. Bu veriler sayesinde vücut kompozisyon dağılımınızı öğrenebileceksiniz.”
BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer de gerek dünya ölçeğinde gerekse Türkiye açısından önemli bir sorunu ele alan Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin her geçen gün sunduğu hizmetleri çeşitlendirdiğini ifade etti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!