BEÜ'de, 'Anne sütü ve emzirmenin önemi' konulu eğitim

Güncelleme Tarihi:

BEÜde, Anne sütü ve emzirmenin önemi konulu eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 17:24

BEÜ'de, 'Anne sütü ve emzirmenin önemi' konulu eğitim

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 'Anne sütü, emzirmenin önemi' ve 'Yenidoğan bebek bakımı' konulu eğitim düzenlendi.

Dünya Emzirme Haftası etnikleri kapsamında Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, sağlık personelinin yanı sıra öğrenciler de katıldı. Bebek Emzirme Hemşiresi Tülay Baykan, anne sütünün özellikleri ve önemi, emzirme teknikleri, emzirmenin bebek ve anneye olan faydaları konusunda eğitim verdi.

Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Hülya Civelek ise yenidoğan bebeğin genel bakımı, beslenmesi ve hijyen uygulamaları konularında bilgiler verdi. Civelek, amaçlarının anne adaylarının ve annelerin, anne sütünün önemini bilmesi, doğru emzirme tekniklerini kullanabilmesi ve yenidoğan bebeğin bakım gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde bilinçlendirilerek, ruhsal, fiziksel ve sosyal anlamda güçlü anneler olmalarını ve çocukların, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlamak ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!