BEÜ judoda Türkiye şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

BEÜ judoda Türkiye şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 13:01

BEÜ judoda Türkiye şampiyonu oldu

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) judo takımı, Türkiye Üniversiteler Judo Şampiyonu oldu.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun BEÜ'de düzenlediği şampiyonaya 41 üniversite katıldı. Büyük heyecan ve çekişmeye sahne olan müsabakalar, 3 gün devam etti. BEÜ judo takımı sporcuları bireysel maçlarda Nazlıcan Özerler 57 kiloda altın madalya, Dilara İncedayı 70 kiloda gümüş madalya, Büşra Işık 78 küloda gümüş madalya kazandı. Erkeklerde ise Cengiz Dönmez 66 kiloda altın madalya, Ahmet Oğuzhan Efemgil 90 kiloda altın madalya, Batuhan Efemgil 100 kiloda altın madalya, Feyyaz Yazıcı artı 100 kiloda altın madalya, Çağrı Yılmaz 73 kiloda bronz madalya kazandı. BEÜ Judo takımı takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. BEÜ, tarihi daha sonra belli olacak olan Avrupa Üniversite Oyunlarında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitede spor alanında yapılan yatırımların karşılığını sporcuların başarılarıyla almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, şöyle dedi:
"Eğitimin kalitesini yükselten akademik altyapı çalışmalarının, uluslararası işbirliklerinin, her bölüme kazandırılan laboratuvarların, tüm yerleşkelerimizde oluşturulan açık ve kapalı spor tesislerinin beraberinde sportif başarıların da yaşanması atılan adımların karşılığı olarak hepimizi onurlandırmaktadır. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Koç Spor Fest organizasyonuyla gerçekleşen Türkiye Üniversiteler Judo Şampiyonasını başarıyla gerçekleştirmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz."
BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş elde edilen başarıdan dolayı sporcuları kutladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!