Avukat Kartal’dan Vatandaşlara Adli Tatil Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Avukat Kartal’dan Vatandaşlara Adli Tatil Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 15:59

KDZ. EREĞLİ HUKUKÇULAR DERNEĞİ BAŞKANI AV. TAYYAR KARTAL 20 TEMMUZDA BAŞLAYAN ADLİ TATİLİN 31 AĞUSTOS'TA SONA ERECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Hukukçular Derneği Başkanı Av. Tayyar Kartal, 2015 yılı adli tatilinin 20 Temmuz itibariyle başladığını belirterek, vatandaşların davalarını nöbetçi mahkemeler kanalıyla açabileceğini söyledi.
Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı ve Zonguldak Barosu Ereğli Temsilcisi Av. Tayyar Kartal 40 gün sürecek olan adli tatilin 20 Temmuz 2015 tarihi itibari ile başladığını ifade etti. 40 günlük süre içerisinde devam eden davaların görülmeyeceğini, sadece yeni açılacak davaların işlemlerinin nöbetçi mahkemeler kanalıyla yürütüleceğini belirten Kartal şunları söyledi; “Öncelikle ilgili usul kanunlarımız gereğince her yıl 20 Temmuz -1 Eylül tarihleri arasında adli tatil ilan edilir. Bugün itibari ile başlayan adli tatil 1 Eylül tarihlerinde sona erecek. 40 günlük bir süreç. Bu süreç içerisinde yasada belirtilen istisnai haller dışında hiçbir dava ve iş görülmemektedir. Ancak tabi ki davalar açılabilmekte buna herhangi bir engel yok. Açılmış davalar adli tatil sonrasına kalmaktadır. Hem hâkim, savcılarımız, hem avukatlarımız ve adli çalışanlarımızın genel olarak tatil yaptıklarından, işleri adli tatil sonrasına bıraktıkları bir dönemdir. Bu süreç içerisinde nöbetçi mahkemeler, nöbetçi cumhuriyet savcılıkları görevdeler. Aynı zamanda yanlarında nöbetçi memurlar, yasada belirtilen istisnai haller dışında davalı kişiler adli tatil sonrasına bırakılmaktadır. 31 Ağustos son günden sonra 1 Eylül de adliyenin açılışında yine her zamanki gibi Karadeniz Ereğli hukukçular derneği ve Ereğli’de mesleğini yürüten meslektaşlarımızın katılımıyla adliyemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Törenle ve basın açıklamalarıyla yeni adliyemizi açmış olacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!