Alışveriş merkezinde vatandaşların yağ analizleri ve diyabet riskleri ölçümü yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş merkezinde vatandaşların yağ analizleri ve diyabet riskleri ölçümü yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 18:04

Alışveriş merkezinde vatandaşların yağ analizleri ve diyabet riskleri ölçümü yapıldı

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce alışveriş merkezinde açılan stantta vatandaşların yağ analizleri yapılarak diyabet riskleri ölçüldü.
Alışveriş Merkezi’nin girişinde kurulan standı gezen ziyaretçilerin yağ analizleri yapıldı ve diyabet riskleri ölçüldü. Vücut kompozisyonunu ölçtürmek ve dağılımları bilmek isteyenlerin analizi Biyoelektrik İmpedans Analiz sistemi ile yapıldı. Bu yöntem ile vücuttaki yağ oranı, yağsız kütle ağırlığı, vücut kitle indeksi, toplam vücut sıvı oranı, bazal metabolizma hızı, impedans, yaklaşık kas kütlesi, protein miktarı, iç yağlanma oranları, hücre içi ve dışı sıvı miktarları ölçülebilmekte ve olması gereken uygun değerleri de belirtmektedir. Ayrıca bu verileri toplamda alabildiği gibi 5 ayrı bölge için ayrı ayrı da analiz edilmektedir.
Diyabet riski yaş, cinsiyet, ailede diyabetik birinin varlığı, tansiyon yüksekliği, obezite varlığına göre puanlanarak elde edilen skorun 5 ve üzeri olması şeklinde hesaplandı. Standa başvuranlara bu  konuda bilgilendirmeler yapıldı. Riski yüksek olanlar ve ileri tetkik yaptırmak isteyenlerin doktorlarına veya sağlık hizmetinin ücretsiz olduğu Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezine yönlendirildi.
Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, aşırı yağlanma şeker, kalp hastalıkları, tansiyon, kolesterol yüksekliği gibi sorunlara da neden olabildiğini belirterek, “Kişi kilolu görünümde olup kendine göre daha zayıf görünümde olan kişiden daha az yağ oranına sahip olabilir. Bazı durumlarda az yağ oranı da önemli sağlık sorunu haline gelebilir. Diyet yaparak kilo verebiliriz fakat ilk başlarda fazla yağ değil su miktarından kilo kaybediyor olabiliriz. Tüm bu nedenlerle Biyoelektrik İmpedans Analiz sistemi ile vücut kompozisyonunuzu ölçtürmek ve dağılımlarınızı bilmek yararlı olacaktır. Bir sonraki ölçümünüzde bir önceki ölçüme göre artış ve azalış miktarlarını da test etme imkanı da olacaktır” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!