Yozgat'ta kavun hasadı

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta kavun hasadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 11:04

Yozgat'ta kavun hasadı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT bölgesinde Ağustos ayının ilk haftasından itibaren gerçekleştirilen karpuz hasadının ardından şimdi de Kavun hasadı başladı. 
Yozgat'ta kavun karpuz ekiminin en fazla yapıldığı bölgeler arasında yer alan Yerköy ilçesinin Sekili köyü ve çevresinde geçen yıl 8 bin dekar alandan 12 bin ton kavun ürünü alınırken, bu yıl 12 bin dekar alandan 18 bin ton civarında ürün alınmasının beklendiği kaydedildi. Yozgat il genelinde bu yıl toplamda 13 bin 458 dekar alanda kavun ekimi yapıldığını hatırlatan yetkililer, 22 bin ton civarında bir ürünün alınmasının beklenildiğini ifade ettiler. 
Sekili bölgesinde ekimi yapılan kavunların bir bölümünün kelek olarak toplanıp, turşuluk olarak satışa sunulduğuna vurgu yapan çiftçiler, "Bölgemizde üç tür kavun ekimi yapılıyor. Bunlardan bir bölümü bu mevsimde tüketilirken, kışlık dediğimiz kavun, kırağı düştükten sonra tatlanmaya başlar ve kış aylarında tüketilir. Diğeri de kelek dediğimiz bir üründür. Onu da turşuluk olarak pazara sunmaktayız" diye konuştular.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!