Yozgat'ta çöp kutuları sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta çöp kutuları sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 11:52

Yozgat'ta çöp kutuları sergilendi

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA) - YOZGAT'ta kazan ve çöp konteynırı üretimİ yapan Fidan Kazan işletmesi, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi’nin talepleri doğrultusunda imal ettiği yeni çalışmalarını Cumhuriyet Alanı’nda sergiledi.

Yozgat'ta, tarihi alanların estetiğine uygun olarak çöp kutuları üretimi yapan firma, bu kez spor alanlarına yönelik üretim gerçekleştirdi. Şişe şeklindeki pet şişe toplama kafesleri ve basketbol potasını andıran çöp toplama kutuları üreten Fidan Kazan işletlesi Müdürü Musa Durak, 1993 yılından bu tarafa her türlü kazan imalatı başta olmak üzere çöp konteynırı üretimi yaptıklarını belirterek, "Çöp konteynırlarının yanında gelen talepler üzerine, Selçuklu ve Osmanlı motiflerinin yer aldığı estetik çöp kafesleri yaptık. Bu kafesler, tarihi mekanlar, müzeler, kaleler, tarihi konaklar, modern çarşılar ve modern siteler önünde hem estetik hem de mekana uygun bir görüntü oluşturmak için kullanılıyor. Kafesin içerisinde çöp kovası var. Vatandaş çöpleri bu kovaya atıyor, böylece hem çevre temiz kalıyor, hem de çöp kovaları görüntü kirliliği oluşturmuyor. Bu yeni ürünlerimiz ise diğerlerinden biraz daha farklı. Katı atıkları çöp kafeslerine spor yapar gibi atmalarına yönelik tasarlanan bu ürünlerimizin de ilgi görmesinden memnunuz” diye konuştu.

Cumhuriyet Alanı’nda sergilenen ürünler, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi. Özellikle spor tesislerinin bulunduğu bölgelere yerleştirilmesi önerilen basketbol potası görünümlü çöp toplama kutuları gençlerin ilgisini çekti.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!