Yozgat'ın jeotermal kaynakları ekonomiye kazandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Yozgatın jeotermal kaynakları ekonomiye kazandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 10:51

Yozgat'ın jeotermal kaynakları ekonomiye kazandırılacak

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- TÜRKİYE'nin zengin jeotermal kaynaklarının bulunduğu iller arasında yer alan Yozgat'taki bu kaynakların ekonomiye kazandırılması amacıyla Avusturya'ya gezi düzenlendi. 
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığındaki heyetin 13-17 Eylül tarihleri arasında Avusturya'nın Viyana kentine yapacakları gezide Yozgat merkez, Sorgun, Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni, Boğazlıyan ve Yerköy ilçelerinde bulunan termal kaynaklar hakkında gurbetçiler ile termal sağlık turizmi sektörü temsilcilerine bilgiler aktarılacak. Yozgat Valiliği, geziye İl Genel Meclisi'nden de üyelerin katılmasını talep etti. Konuyu görüşen İl Genel Meclisi, Ali Ünlü ve Dursun Tuncer'in heyette yer almasını uygun buldu. Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, il genelinde oldukça zengin sıcıksu kaynaklarının bulunmasına karşın, bunların yeterince değerlendirilemediğini hatırlattı. 
Başkan Şahbaz, "Yurtdışında 17 derece sıcaklıkta bir kaynak bulunduğunda turizme açılmasına karşın, biz Yozgat'ta 60-70 derece sıcaklıktaki kaynaklarımızı değerlendiremiyoruz. Şuanda termal tesisler, seracılık ve ısıtma alanları dışında kullanılmayan bu kaynakların sağlık turizmi başta olmak üzere farklı alanlarda değerlendirilebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.
Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, bu bağlamda hem Avusturya'da bulunan kaynakların nasıl değerlendirildiğinin yerinde görülmesi hem de bu ülkede bulunan gurbetçiler ile yabancı termal turizm sektörü temsilcilerine Yozgat'taki kaynaklar ve yatırım imkanları konusunda bilgile vermek üzere gezi düzenlendiğini ifade etti. Şahbaz, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile birlikte bazı belediye başkanları, bürokratların yanında il genel meclisinden de temsilci talebinde bulunulduğunu sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!