Yabani meyve ağaçları aşılanıp, ürün alınmaya başlandı

Güncelleme Tarihi:

Yabani meyve ağaçları aşılanıp, ürün alınmaya başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 11:34

Yabani meyve ağaçları aşılanıp, ürün alınmaya başlandı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ın Taşköprü Mahallesi'nden sonra Kırım Köyüne yerleşerek, muhtar seçilip, son seçimlerde görevi bırakan Ziya Yarıcı, köylülere örnek olması amacıyla evinin bulunduğu bölgedeki yabani ağaçları aşılayarak, yenilebilir meyve ağaçlarına getirirken, bahçesindeki elma ağacına ise uyguladığı aşı ile bir daldan iki ayrı meyve almaya başladı. 
Ziya Yarıcı, köy muhtarlığı döneminde, köyün mevcut varlıklarının işlenerek, ekonomiye kazandırılması yönünde bazı çalışmalarda bulunduğunu belirterek, "Köyümüzün etrafında ormanlık alanlar mevcut. Ormanlık alan içerisinde bulunan yabani ağaçlar ile köylülerin bahçesindeki meyve ağaçlarını aşılama yöntemi ile daha ekonomik hale getirmeye yönelik çalışma başlattım. Örnek teşkil etmesi için de önce kendi bahçemdeki meyve ağaçlarını ve bölgedeki yaban ağaçlarına aşı uyguladım" dedi.
Muhtarlığı döneminde başlattığı çalışmaları görevi bırakınca devam ettiremediğini hatırlatan Ziya Yarıcı, "Evimin bulunduğu bölgede, evimin bahçesinde bulunan dağ eriği, dağ armuduna aşı yaparak, dönüşümünü sağladım. Şimdi yenilebilir meyve veriyorlar. Golden elması ağacına Amasya elması aşıladım. Şimdi bir daldan hem golden hem de Amasya elması alıyorum. Bölgemizde yaklaşık 30 dekarlık alanda yabani armut ve erik ağacı bulunuyor. Bunların aşılanıp, ekonomiye kazandırılması gerekir. Muhtarlığım döneminde çalışma yaptım ama sonu gelmedi. Bu ağaçlar aşılanırsa, hem köylüler hem de devlet kazanır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!