MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz:

Güncelleme Tarihi:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 16:57

- "Ekonomide bütün dengeler bozulmuş, Bütün göstergeler kötüye doğru gitmektedir. İç ve dış borç, tarihi rekorlara ulaşmıştır"

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Ekonomide bütün dengeler bozulmuş, Bütün göstergeler kötüye doğru gitmektedir. İç ve dış borç, tarihi rekorlara ulaşmıştır" dedi.

Durmaz, Yozgat Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen MHP Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, kongrenin MHP ve Türkiye adına hayırlı olmasını diledi.

Yozgat'ın AK Parti iktidarında gerekli yatırımları alamadığını savunan Durmaz, yöredeki vatandaşların başka yerlere göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

Durmaz, Türkiye'nin ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini savunarak, "Ekonomide bütün dengeler bozulmuş, Bütün göstergeler kötüye doğru gitmektedir. İç ve dış borç, tarihi rekorlara ulaşmıştır. Enflasyon ve faiz oranları, işsizlik yeniden çift haneli rakamlara çıkmıştır. Cari açık keza aynı şekilde, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmaktadır. Yani ekonomide söylenebilecek ne varsa bütün göstergeler olumsuza gittiğimizi gösteriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aile içi şiddetin, kadına şiddetin ve boşanmanın arttığını belirten Durmaz, "Keza buna bağlı olarak kurulan aile mahkemelerinde de artış vardır. Bütün illerimizde kurulan icra dairelerinin sayısı arttı. Bütün bunlar, AKP'nin söylemlerinin aksini gösteriyor Onun için ekonomide adı konmamış ama yavaş yavaş hissedilen kriz ortamıyla karşı karşıyayız" dedi.

Türkiye'nin iç güvenliğinin tehlikede olduğunu savunan Durmaz, "Çözüm süreci, ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdi. Türkiye yangın yerine dönmüş, Bu yangının evimize sıçramaması için teyakkuz halindeyiz" ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrısı üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Tunceli'yi ziyaret ettiklerini hatırlatan Durmaz, "Genel Başkanımız Ankara'da 'Seyit Rıza bölücüdür' dedi, gitti Tunceli'de Ankara'da dediği gibi 'Seyit Rıza bölücüdür. Günümüzde PKK ne neyse Seyit Rıza aynısıdır, bölücüdür' dedi. Senin yüreğin yetiyorsa sen de çık Diyarbakır'da 'PKK eli kanlı bir terör örgütüdür. Apo da canidir' de. Yüreğin yetiyor mu? Kimse MHP'nin milletçiliğini sorgulayamaz. Kimsenin bizim cesaretimizi test etme hakkı yoktur, yetkisi de haddi de yoktur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Durmaz, vatandaşlar yoksulluk içindeyken yüksek maliyetle Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapıldığını savunarak, "Sarayın açılışını Papa ile yapmak zorunda kaldılar" dedi.

Bu arada, kongrede, kürsüde konuşan bir partiliye bazı partililerin müdahale etmesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Durmaz ve diğer partililerin araya girmesiyle taraflar yatıştırıldı. Halil Yükselen'in adaylıktan çekildiği kongrede, Tekin Irgatoğlu, MHP Yozgat Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!