Kurs Tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Kurs Tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 11:03

Kurs Tamamlandı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen yaz Kuran Kursu sona erdi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Yaz Kur'an Kursu'na 50 öğrenci katıldı. 
İlim Yayma cemiyeti tarafından Yaz Kur'an Kursu ödül töreni düzenlendi. İlim Yayma Cemiyeti'nde gerçekleştirilen mezuniyet programına, Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Eroğlu, Yozgat İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Topuz, cemiyet yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Nurdoğan, yaz döneminde çocuklar için ilk kez program düzenlediklerini söyledi. Kur'an Kursu'na yoğun katılım olduğunu belirten Nurdoğan, kurs verilmesinde kendilerine yardımcı olan hocalara teşekkür etti.
İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı Ahmet Topuz,   geleceği idare eden nesillerinde cemiyetten yetişeceğini belirtti. Topuz,  eğitim öğretim döneminde de hafta sonları kursun devam edeceğini kaydetti. İlim yayma cemiyetinin en eski ve en köklü bir cemiyet olduğunu kaydeden Topuz, "Bugünü idare eden nesiller buradan yetişti, geleceği idare eden nesilleri de buradan yetiştireceğiz. Ailelere çok teşekkür ediyorum. Bu dönem içerisinde özveride bulundular. Çocuklarını getirdiler, götürdüler, ilgilendiler. Öğrencilerimizle okullarında da ilgileneceğiz. Üniversiteye gittiklerinde de ilim yayma cemiyeti çocuklarımızın kapısıdır" dedi.
Topuz, cemiyet binasının bakım ve onarımdan geçirileceğini belirterek, yeni dönem için kayıt işlemlerinin başladığını aktardı. Topuz, yurtlarında barınma ücretlerinin 450 TL olarak belirlendiğine değinerek, diğer illerde üniversiteyi kazanan öğrencilerin kendilerine müracaat ederek, İlim Yayma Cemiyeti yurtlarında kalmalarına yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.
İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube başkanı Topuz,  Kur'an Kursu'nun İl Müftülüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.  Topuz, 'İl Müftülüğü, kendi alanında yetişmiş din görevlisi ve kuran kursu öğreticisi görevliler tahsis edecek, Gençlik hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü ise sportif etkinliklerde destek verip spor salonlarında ve yüzme havuzundan destek alınmasını sağladıö diye konuştu.
Yozgat Vali Yardımcı Salih Altun ise, İlim Yayma Cemiyetinin yarım asırdır, her anlamada değerlerine saygılı, vatanına, milletine bağlı temiz, dürüst insanların yetişmesini amaçlayan bir ocak olduğunu ifade etti. Altun, "Bugün ülkemizi yöneten üst düzey, yönetici, siyasetçi ve bürokratlar bu kapıdan geçmiştir. Burada ilk verilen şey değerler eğitimidir.  Çünkü biz Dünya'da ki en muazzam ve en muhteşem bir değer olan İslam'a sahibiz. Buda iyi insan olmayı gerektirir. Burada bütün insanlığı fayda sağlayan bir amaçlanıyor" diye konuştu.  
Programın ardından Kur'an Kursu'na katılan öğrencilere sertifikaları verildi. Daha sonra  katılımcılara yemek ikram edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!