Gurbetteki Yozgatlılar, yatırım için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Gurbetteki Yozgatlılar, yatırım için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 09:40

Gurbetteki Yozgatlılar, yatırım için buluştular

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Valisi Kemal Yurtnaç tarafından görevlendirilen Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Başkanı Timur Yıldız başkanlığındaki heyet, Avrupa'nın çeşitli ülkelerini ziyaret ederek, gurbetteki Yozgatlılarla bir araya gelip, Yozgat'a yatırım yapmaları konusunda sağlanan ve sağlanabilecek avantajlar anlatıldı. 
Yozgat'a yatırım fırsatları için bilgilendirilen gurbetteki Yozgatlı işadamları, 8-10 Eylül 2017 tarihleri arasında Yozgat'a gerçekleştirilecek toplantıya davet edildi. Avusturya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Feyzullah Andak tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısına Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Başkanı Timur Yıldız, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Erdoğan Öztürk, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Yasin Zicin katıldı. İzin dönemi olmasına rağmen, katılan işadamlarına teşekkür eden, AYFED Genel Başkanı Feyzullah Andak, Viyana'dan belirlenecek olan yatırımcıları 8-10 Eylül 2017 tarihinde Yozgat'ta ağırlayacaklarını, Yozgat'a yatırım için yerinde fizibilite çalışmaları yapabileceklerini belirtti.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Başkanı Timur Yıldız, yatırımcıları için 5. Kategoride bulunan Yozgat'a yatırım yapmayı düşünen Avrupalı işadamlarına her türlü desteği sunarak, onların Türkiye'deki rehberi olmayı hedeflediklerini belirtti. Yıldız, “Hükümetimizin yatırım hamlesinde artık Yozgat yapılacak havaalanı ile ülkemizin en gözde yatırım şehri olacak. Biz de sayın Valimiz Kemal Yurtnaç'ın görevlendirmesi ile yurt dışında yaşayan ve ülkesine yatırım yapmayı düşünen her işadamı için, birer klavuz olmak için kolları sıvadık. Yozgat 5. Kategorideki bir ilimiz. Yozgat'a yatırım yapmayı düşünen işadamlarımıza yıllardır ülkenin sırtında bir kambur olarak görülen bürokrasiyi sıfıra indirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Yozgat'ın yükselen sanayi yatırımlarında en gözde illerden biri olduğunun altını çizen Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Erdoğan Öztürk, “Yozgat'ın sanayisine destek olmak isteyen gurbetteki işadamlarını yağmur gibi teşvikler bekliyor. Yozgat'ta yatırım düşünen işadamları için metrekaresi 1 Euro'dan daha ucuz olan araziler üzerine inşa edilecek yeni yatırımlarla, hedefimiz kısa zamanda Yozgat'ı ülkemizin sanayisinin dev illeri arasına sokmaktır. Ayrıca fabrika kurmayı düşünen yatırımcılarımıza ise 3 yıl boyunca devlet teşvikleri ve işveren sigorta payı ile yatırımcılarımızın yanında olacağız" diye konuştu. 
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Başkanı Timur Yıldız başkanlığındaki heyet Avrupa turunu tamamlayıp, yurda dönüş yaptı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!