Gurbetçilere OSB tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçilere OSB tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 12:08

Gurbetçilere OSB tanıtıldı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarının Yozgat'a yatırım yapmalarını sağlamak, istihdamı artırmak, büyük şehirlere göçü önleyip, yaşanabilir bir şehir haline getirmek için 'Yozgatlı İş adamları Zirvesi' toplantısında, katılımcılara Yozgat Organize Sanayi Bölgesi de anlatıldı. 3 gün süren ve Avrupa'da yaşayan 80 iş adamının katıldığı toplantıda Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü de stand açtı. 
İş adamlarını yoğun ilgisinin olduğu stantta Yozgat'ın yatırım fırsatları, teşvik ve potansiyeli anlatıldı. Yatırımcısına 5'inci bölge fırsatlarını sunan Organize Sanayi Bölgesi, hızlı tren ve havaalanının da tamamlanmasıyla İç Anadolu Bölgesi'nin en önemli yatırım alanlarından biri konumuna gelecek. Organize Sanayi Bölge Müdürü Erdoğan Öztürk toplantıya katılan iş adamları ile birebir ilgilenerek Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmaları durumunda ne gibi fırsatlar yakaladıklarını anlattı. Erdoğan Öztürk “Teşvik kapsamında 5'inci bölgede yer alan Yozgat'ta, yatırımını Organize Sanayi Bölgesi'nde yapan yatırımcılar, vergi indirimi ve sigorta pirimi işveren hissesi destekleri açısından bir alt bölgede uygulanan desteklerden yararlanma imkanına sahip oluyorlar. Beşinci bölge teşvik avantajları ise, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteğinden oluşuyor" dedi.
Öztürk, 3'üncü deprem kuşağında olması nedeni ile deprem riski en az olan illerden biri olan Yozgat OSB'de inşaat maliyetleri ve yatırım riskinin diğer illere göre daha düşük olması da bir diğer avantaj olma özelliği taşıdığına vurgu yaptı. Yozgat OSB'nin 96 parselden oluştuğunu, 150 hektar alana sahip olduğunu kaydeden Öztürk, "Söz konusu bölgede sanayi parseli 702 bin 422 metrekare, eğitim alanı 67 bin 323 metre kare, sosyal teknik alan 202 bin 793 metre kare,  yeşil alan ise 517 bin 120 metre kare alandan oluşuyor. Bugün gelinen noktada Yozgat Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 9 adet tekstil - konfeksiyon sanayi, 4 adet plastik sanayi, 3 adet inşat sanayi, 8 adet metal sanayi, 1 adet sağlık sanayi, 1 adet tarım sanayi, 3 adet makine sanayi, 2 adet gıda ve paketleme sanayi, 1 adet mermer- granit sanayi olmak üzere toplam 32 firmayı barındırıyor. OSB bünyesinde faaliyet gösteren bu 32 firmadan yüzde 90'ı başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyor. Yozgat'ın istihdam deposu olarak nitelendirebileceğimiz OSB, 2 bin kişiye de iş imkânı sağlıyor. OSB'de bulunan yarım kalmış, inşaat aşamasında bekleyen ve boş parsellerin dolması halinde istihdamın 10 bin kişiye ulaşması bekleniliyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!