Evde sağlıklı hizmet eğitimi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Evde sağlıklı hizmet eğitimi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 11:34

Evde sağlıklı hizmet eğitimi tamamlandı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Halk Sağlığı Müdürlüğü, Evde Sağlık Birimi’nde görev yapan personele yönelik birinci etap hizmet içi eğitim çalışmasını tamamladı.

Yozgat merkez ve bağlı ilçelerinde bulunan Evde Sağlık Birimi’nde görevli doktor ve sağlık personelinin katıldığı eğitim çalışması sonunda katılımcılara sertifikaları Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaaslan tarafından verildi. Evde sağlık hizmetinin, eğitimli personel ile sunulduğunu belirten, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaaslan, “Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil ve tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini kapsar. Evde Sağlık Hizmetleri ilk aşamada yatağa bağımlı hastalara hizmet verilmektedir. Hareket kabiliyetini kaybetmemiş, sağlık kuruluşuna gelebilen ve sağlık sorunları çok ağır tablolar oluşturmayan hasta grubu hizmet kapsamında bulunmamaktadır” dedi.

Karaaslan, evde sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin, mesai saatleri içinde kendileri ve ya yakınları aracılığı ile aile hekimlerine, hastanelerdeki Evde Sağlık Hizmetleri birimlerine yapabilecekleri gibi Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinasyon Merkezine de bizzat giderek veya telefon ile başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!