Ergenlik Dönemi Değişim Projesi

Güncelleme Tarihi:

Ergenlik Dönemi Değişim Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 14:26

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan "Ergenlik Dönemi Değişim Projesi" kapsamında, Boğazlıyan ilçesinde kız öğrencilere yönelik seminer düzenlendi.

Proje Sorumlusu eğitmen Nazlı Ünal, Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, kızlarda ve erkeklerde ergenlik değişiminin farklı olduğunu belirtti.

Ergenliğin, hem ergenler hem de aileleri için pek çok geçişin yaşandığı bir dönem olduğunu dile getiren Ünal, gençlerin ergenlik döneminde, bebeklikten bu yana göstermedikleri bir hızla gelişip ve büyüdüklerini söyledi.

Ünal, ergenlik döneminin kendi içinde üç farklı evreye ayrılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buluğ dönemi, fizyolojik değişikliklerin en yoğun olduğu dönemdir. Kızlar erkeklere göre ortalama iki yıl kadar önce bu döneme girerler. Boy hızlı bir biçimde uzar. Ergenliğin orta döneminde bedence büyüme hız keserek devam etmektedir. Kişinin kendi bedenindeki değişikliklere uyumu artmış ve dolayısıyla cinsiyet rollerinden kaynak alan gerilimleri azalmaya başlamıştır. Ergenliğin son dönemi, fiziksel gelişimin tamamlandığı, ilişkilerde çatışmaların azaldığı, karar vermede zorlukların azaldığı ve kişisel olgunluğun arttığı bir dönemdir. Bağımsızlık, kendi kararlarını verme, seçim yapma konusunda çelişkileri azalır. Karşılaşılan sorunlarla başa çıkmada daha gerçekçi ve amaca yönelik çözümler üretebilir."

Haberin Devamı

Proje kapsamında, erkek öğrencilere yönelik de seminer düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!