Çiftçilere yönelik kaz yetiştiriciliği eğitimi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere yönelik kaz yetiştiriciliği eğitimi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 10:08

Çiftçilere yönelik kaz yetiştiriciliği eğitimi tamamlandı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- BOZOK Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen çiftçilere yönelik 'Kaz Yetiştiriciliği' eğitimi tamamlandı. 
Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz, katılımcılara kaz yetiştiriciliği konusunda bilgi verdi. Eğitim programına Yozgat ile birlikte Ankara, Eskişehir, Konya, Antalya, Sivas, Tokat ve Manisa illerinden toplam 35 üretici katıldı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, eğitim programının amacının Türkiye'de kaz yetiştiriciliği konusunda yetiştiricilerin, üreticilerin ve müteşebbislerin eğitilerek bilgili bir yetiştirici topluluğunun sertifika sahibi olmasını sağlamak olduğunu belirtti. 
Karadağ, kaz üretiminde altıncı sırada bulunan Yozgat'ta özellikle Ziraat Fakültesi'nin çalışmaları sonucunda Damızlık Kaz Üretimi bakımından ülkemizde bir marka, öncelikli bir il olması gerektiği konusunda da çalışmaların yapıldığını ifade etti. Eğitim çalışmalarında Yrd. Doç. Dr. Volkan Özavcı kaz hastalıkları, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz da kaz yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!