Çekerek’te su sorununa çözüm

Güncelleme Tarihi:

Çekerek’te su sorununa  çözüm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 12:04

Çekerek’te su sorununa çözüm

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA) - ÇEKEREK Belediyesi, ilçenin yaz aylarında yaşadığı su sorununa çözüm getirmek üzere başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, Bağlarbaşı ve Yeniyol Mahallesi’nin suyunun geldiği, Karakaya Köyündeki su kuyularının kuruduğunu, yaz döneminden itibaren iki mahallenin su sıkıntısı ile karşı karşıya kalma ihtimalinin bulunduğunu hatırlattı. Bozkurt, “İlçemize bir yıl önce getirdiğimiz yeni suyu Bağlarbaşı ve Yeniyol Mahallesi su depolarına şebeke hattına verememiştik. Yaklaşık bir milyonluk bir çalışma başlattık. Aynı zamanda yeni su kuyusu açarak, ek pompalar ilave edeceğiz. Bu çalışmaları da belediyemizin imkanları ile yapmamız mümkün değildi. Hibe olarak su boruları temin ettik. Aynı zamanda Yozgat Belediyemizden, maliyeti çok yüksek olan akıllı su pompaları için destek sözü almıştık. Ek çalışmalarla ilçemizin bir daha su problemi yaşamaması için yatırımlara imkan buldukça devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Bozkurt, uzun süredir mücadelesini verdikleri su boruları ilçeye geldiğini belirterek, “Bugün 5 kamyon dolusu gelen boruların devamını da bekliyoruz. Çok büyük bir maliyet oluşturan boruları hibe almanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!