Çekerek’te içme suyu çalışması

Güncelleme Tarihi:

Çekerek’te içme suyu çalışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 12:30

Çekerek’te içme suyu çalışması

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- ÇEKEREK Belediyesi tarafından, ilçenin içme suyu sorununu çözmeye yönelik başlattığı çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, ilçenin yaklaşık 2.5 yıl önce tamamen susuz kaldığını hatırlatarak, “Belediyemiz itfaiyelerle su dağıtıyordu. Hiçbir kaynak imkanı yokken belediyemiz çok kısa sürede çok büyük bir projeyi gerçekleştirerek, yeni ve kalite bir su ile ilçemizi buluşturdu” dedi.

İlçenin su sorununu tamamen çözüme kavuşturmak için aralıksız çalıştıklarını belirten Bozkurt, “ Su şebekesi içerisinde bulunan 3 su depomuzun en büyüğüne getirilen su, diğer 2 depoya bağlanamamıştı. İki mahallemizin susuz kalma riski vardı. Bu nedenle imkanlar ölçüsünde hem iki depoya yeni su bağlanma çalışmaları hem de ek su pompaları konusunda çalışmalar devam etti. Yeni suyun diğer iki depoya da bağlanmasıyla ilçemizin susuz kalma riski ortadan kalacaktır. Aynı zamanda ek çalışmalarla gelecek yıllara da yatırımlar devam edecektir. Hibe yoluyla yaptığımız çalışmalar kapsamında 1 milyon 500 bin lira harcandı” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!