Bozdağ: Türkiye ile Almanya ilişkilerinde bu karar önemli bir dönüm noktasıdır

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ: Türkiye ile Almanya ilişkilerinde bu karar önemli bir dönüm noktasıdır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 17:53

Bozdağ: Türkiye ile Almanya ilişkilerinde bu karar önemli bir dönüm noktasıdır

Haberin Devamı

Halit YILMAZ/SORGUN (Yozgat), (DHA) - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Ermeni soykırım iddialarının Türk milletine yapılan bir iftira olduğunu belirterek, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerde bu kararın önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Bakan Bekir Bozdağ, beraberinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni binasının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya Parlementosu'nun almış olduğunu sözde soykırım iddialarını sert bir dille eleştirdi. Bozdağ konuşmasında şunları söyledi.
"Bakın bugün Almanya parlementosu bir karar aldı. Sözde soykırım iftiralarını tanıyan bir Meclis kararı aldı. Sorgun'dan bir kez de ben ifade ediyorum. Ermeni soykırım iftiraları, iddiaları Türk milletine yapılan bir iftiradır, Türkiye Devletine yapılan bir iftiradır, Türk tarihine bir iftiradır, atalarımıza bir iftiradır. Parlementoların karar alması, tarihi iftiraları hakikat yapmaz. Alman parlementosu değil, bütün dünya parlementosu karar alsa bu millete leke sürmeyi, bu devlete leke sürmeyi, aziz milletimizin ve tarihimize leke sürmeyi başaramayacaklardır. Çünkü bizim ayıbımız yok. Atalarımız, ceddimizin, devletimizin, tarihimizin yüzümüzü önümüze eğdirecek kara delikleri, bizim tarihimizde övünecek sayfalar var. Merhametin, şefkatin el uzatmanın yardım eli uzatmanın yeri var".
ÖLÜMDEN KAÇANLARA KUCAK AÇAN BİZ
Bakan Bozdağ, Türkiye olarak Suriye'ye kucak açtıklarını belirtiği konuşmasında, "Ölümden kaçanlara kucak açan biz, Merkel'in Almanya'sı ne yapıyor, 'Buralara gelmesin diye duvarlar örüyorlar. Herkes tedbirler alıyor. Aman Suriye'de ölsünler. Buraya gelmesinler. Yaşasınlar diye bir gayret var mı? Bir çaba var mı? Bugün dünya istese, Suriye'deki Esed'in katliamı anında bitmez mi? Seyrediyorlar katliamları. 500 binden fazla insan öldü. 10 milyondan fazla insan göçer hale geldi. Kendilerini medeni kabul edenler sadece ölü sayıcılığı yapıyorlar. Bu ölümler için parmaklarını dahil kıpırdatmıyorlar. Yahudileri yakacaksın fırında. Sonra kalkıp Türk milletini soykırım iftirasıyla karar vereceksin. Sen dön kendi tarihine bir bak. Ne var yüzünü ak edecek. İnsanları canlı canlı fırınlarda yaktığınızla övünüyorsunuz. Bizim tarihimizde unutanılacak hiçbir şeyimiz yoktur. 'Böyle biz karar alırız, Türkiye buna bakar geçer' diye düşünmesinler. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler bu karar önemli bir dönüm noktasıdır. Almanların bunu bir tarafa not etmesinde fayda vardır" diye konuştu.
TARİHLER SİYASİ KARARLARLA YAZILMAZ
Türk milleti ve Türk devletinin kendine dost olanı da, dost olmayanı da yazdığını belirten Bekir Bozdağ, "Biz bu kararı da, kararı alanları da unutmayacağız. Türkiye'nin tarihini, Türk milletinin parlementosunu kararları lekeleyemeyecektir. Biz her zaman söylüyoruz. Parlementolarda siyasi kararlar alınır. Tarihler siyasi kararlar ile yazılmaz. Tarihleri birileri yapar, birileri yazar. Tarihler kanunlarla, kararlarla değişmez. Bunlar zannediyorlar ki' parlemento kararı alırsak tarihi değiştiririz'. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Onlar istedikleri kadar kendi kendilerine 'biz bunu yaptık desin dursun'. Bizim için kıymeti, harbiyesi yoktur. Ama kıymetini ve harbiyesi yoktur diye kararı alanlar için bakışımızı sorgulamayacağımızı kimse bizden beklemesin" dedi.
Konuşmaların ardından Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası yeni binasınının açılışı gerçekleşti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!