Bisiklet şenliği düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet şenliği düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 11:59

Bisiklet şenliği düzenlendi

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Belediyesi’nin Bozok Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Spor Şenliği etkinlikleri kapsamında, bisiklet gezisi yapıldı.

‘Bisikletini kap da gel’ adıyla düzenlenen etkinlik, Bozok Üniversitesi’nde görevli akademisyenler ve öğrencilerin Erdoğan Akdağ yerleşkesinden bisikletlerle yola çıkıp, Cumhuriyet Alanı’na ulaşmasıyla başladı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ile birlikte vatandaşlar, bisikletlerine binip, Cumhuriyet Alanı’ndan çıkış yaptı, Kent Park bölgesine gidip, tekrar döndü. Etkinliğin tamamlanmasının ardından Yozgat Belediyesi, Cumhuriyet Alanı’nda vatandaşlara ve katılımcılara etli bulgur pilavı ikramında bulundu.

Bisiklet turuna katılan Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, sağlığı korumak ve muhafaza etmenin son derece önemli olduğunu belirterek, “Gerek yediğimiz içtiğimizle gerekse yaptığımız aktivitelerle sağlığımızı korumalıyız. Bisiklet sürmek de sağlık yönünde son derece önemli bir spordur. Bunu yaygınlaştırmak ve insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmemiz lazım. Burada bir farkındalık oluşturarak bisiklet sporuna dikkat çekmek istiyoruz. Bisiklet sporu ile insanlarımızı buluşturmak istedik. Üniversitemizin öğrencileri, şehrin bürokratları, vatandaşlarımız hep beraber bisiklet sporuna dikkat çekmiş olduk” diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'de 9. Bahar Şenliği etkinliklerinin sürdüğünü belirterek, “Üniversite gençliğini bilim ve eğitimin yanında sağlıklı yaşama ve hayat boyu spor anlayışı içerisinde Yozgat Belediyesi ve Yozgat halkı ile birlikte sağlıklı yaşama pedal çevirme programında buluştuk. Etkinliğe öğrencilerin yanında öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ve Yozgat halkından da katılanların olması üniversitenin şehirle bütünleşmesi açısından önemli bir organizasyon oldu” dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!