Atatürk'lü panoya tepki

Güncelleme Tarihi:

Atatürklü panoya tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 10:25

Atatürk'lü panoya tepki

Haberin Devamı

BOĞAZLIYAN (Yozgat), (DHA)- YOZGAT'ın Boğazlıyan ilçesinde Belediye Başkanı Hamdi Erdal tarafından belediye hizmet binası girişine yaptırılan, kendisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şapka çıkartan Atatürk portesi ile ilgili ilçede CHP örgütü tarafından protesto gösterisi yapıldı. 
Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen protesto mitinginde konuşan CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Yusuf Fatih Canagir, "Atatürk ve Türk Milleti, tarihi boyunca hiç bir kişiye ve ülkeye boyun eğmemiştir. Boğazlıyan Belediyesi tarafından bina içerisine yaptırılan maketteki zihniyeti nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca hiç bir kişinin, kurumun ve bir ülkenin boyunduruğu altına girmemiş, şapka çıkartmamıştır. Boğazlıyan Belediyesi tarafından yaptırılan bu pano rezalettir" dedi.
Ak Partili Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, belediye binasının girişine yaptırdığı panoda 12 Türk devletinin bayrakları önünde kendisi ile birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ulu Önder Atatürk'ün maketine yer verdi. Ancak Atatürk'ün Şapka ve Kıyafet Devrimi'nin ardından halkı selamlarken çekilen fotoğrafından yapılan maket, Erdoğan ve Başkan Erdal'a dönük şekilde yerleştirilerek, Atatürk'ün Erdoğan ve Erdal'a şapka çıkartıyormuş görüntüsü verilmesi sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!