Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yozgat’taki Başarılı Öğrencilerini Unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yozgat’taki Başarılı Öğrencilerini Unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 18:17

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YOZGAT’TAKİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERİNİ UNUTMADI

Anadolu Üniversitesi , Yozgat’ta, Açıkgöretim, iktisat ve işletme fakültelerine kayıtlı Yozgat’ta bulunan, bölüm veya programlarında ilk üç dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle “ Başarı Belgesi” verdi.
Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezinde Düzenlene törene Yozgat Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesinden İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Durucasu, Açıkögretim Fakültesi Fakülte Sekreteri Öğr. Gör. Tahir Şahin, Açıkgöretim Fakültesi Dekan Yardımcılar Yrd. Doç. Dr. M. Recep Okur, Yrd. Doç. Dr. Barış Kılınç, öğretim elemanları Doç. Dr. Harun Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Canatay Hacıköylü, Ar. Gör. Gözde Yılmazdoğan ve Ara, Gör. Serhat Koca, Açıköğretim Fakültesi Yozgat Bürosu yöneticisi şube müdürü Sevgi Balta, açıköğretim fakültesinde eğitim gören ve mezun olanlar ile öğrenci yakınları katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Açıköğretim Fakültesi Yozgat Büro Yöneticisi Sevgi Balta, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi iktisat ve işletme fakültelerinde dereceye giren başarılı öğrenciler için belge töreni düzenlediklerini belirterek,”İlimizde Açıkgöretim sisteminde öğretim yapan, açıköğretim iktisat ve işletme fakültelerine bağlı aktif ve pasif olmak üzere 10 bin 468 öğrencimiz bulunmaktadır. Bugün burada bölümlerinde başarılı ilk üçe giren 32 öğrencimize başarı belgesi veriyoruz. Öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, bilgisayar ve internetin son 30 yılda hızla hayatımıza girdiğini belirterek, “Bu gelişmeyle sanayi devriminden bu yana iş gücü piyasasında görülen en etkin dönüşüme tanıklık etmekteyiz. Bugün her bir birey bu dönüşümü iyi okumalı ve nitelikleri anlamında kendini yeni koşullara hazırlamalıdır. Unutulmamalıdır ki iş gücü piyasasında yaşanan kırılma bir çok iş sahası ve iş gücü niteliğini atıl hale getirerek bilgiyi ve bilgiyi kullanmaya ehil kimseleri ön plana çıkaracaktır. Bu sebeple bu dönüşümün ruhunu iyi analiz ederek gençlerimizi yeni bir geleceğe hazırlamalıyız ve bunda el birliği ile gayret göstermeliyiz kendi niteliklerini geliştirme anlamında gösterdikleri çaba ve başarılarından dolayı katılımcıları tebrik ediyorum” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu’da yaptığı konuşmada, Açıköğretim fakültesine girmek çok kolay ama bitirmenin çok zor olduğunu belirterek, “Çok öğrenci girer ama onu bitiren çok azdır. Bunun için bu üniversite en zor üniversitedir. Bu törende en başarılı öğrenciler gelmiş ve en zor üniversiteyi bitirmişler, hepsini kutluyor başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu
Eskişehir Anadolu Üniversitesinden İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Durucasu’da Açıköğretim fakültelerine girmek nispeten kolay, mezun olmak da o oranda zor olduğun ifade ederek, “Buradaki öğrencilerimiz o zor olan kısmı başarmış kişilerdir Açıköğretim sistemi ile eğitim yapan fakültelerin öğrencileriyle bütünleşmeyi sağlamak amacıyla bu tür organizasyonları yapıyoruz. Bu zorluğu başarmış arkadaşlar her programda ilk üçe girmiş arkadaşları değerlendirmek çalışmalarının göz ardı edilmediğini göstermek için bu tip organizasyonları yapıyoruz. Yozgat’ta bulunmaktan çok heyecanlıyım. Yozgat’ta öğrenci sayımız gayet iyi, pasif olanları aktif hale getirmek için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin belgeleri takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!