Akdağmadeni'nde turizme termal katkı

Güncelleme Tarihi:

Akdağmadeninde turizme termal katkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 09:44

Akdağmadeni'nde turizme termal katkı

Haberin Devamı

AKDAĞMADENİ(Yozgat), (DHA)- AKDAĞMADENİ Belediyesi, ilçe merkezindeki tarihi mekanları restore ettirip, turizmin hizmetine sunmaya çalışırken, geniş, gizemli ormanlık alanlarıyla birlikte oluşturmaya çalıştığı alternatif turizm sektörünü termal tesislerde taçlandırmaya hazırlanıyor.
İlçenin geniş coğrafyasında yer alan birbirinden eşsiz değerlerin, ileriyi gören projelerle değerlendirilmesi adına bugüne dek önemli başarılara imza atan Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Akdağmadeni Belediyesi öncülüğünde MTA tarafından Karadikmen köyünde çıkartılan suyun ilçeye getirilmesi sürecini başlattı. İşletim hakkı belediye tarafından 360 Bin Dolar'a satın alınan sıcak suyun ilçeye getirilmesi için isale hattı yapımı ihalesi tamamlandı. Yüklenici firmayla sözleşme imzalanarak, 15 gün içerisinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmaların başlayacağını bildirdi. 
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Jeotermal kaynağın ilçeye getirilerek, kurulacak olan tesislerin ilçenin gelişimine, değişimine, ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Daştan, "Karadikmen köyünden çıkartılan ve Belediyemiz tarafından 360 bin Dolar'a satın alınan 50 derece sıcaklıkta ve saniyede 100 litre debiye sahip olan suyu ilçemize getirmek için isale hattı yapım işi ihalesi parasını Akdağmadeni Belediyesi ödemek şartıyla iller bankası tarafından yapılmıştır. 27 Temmuzda yüklenici firmayla sözleşme imzalanmıştır. Yaklaşık 7,5 Milyon liraya ihale edilen çalışmanın ihale tutarı belediyemiz öz kaynaklarından karşılanacaktır. İlçemiz 2018 yılında sıcak suya kavuşmuş olacaktır"dedi
Akdağmadeni ilçesinin 14 yıl içerisinde temel sorunlarının tamamının giderildiğinin altını çizen Daştan,  ilçenin içme suyu olsun alt ve üst yapısı olsun belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa bu süre zarfında durmak bilmeden çalışarak, bugünlere getirdiklerini kaydetti. Başkan Daştan, "Akdağmadeni tabiat harikası bir ilçe; ormanları, tarihi dokusu, mağara turizmi yapılabilecek potansiyeli bulunan kısacası jeotermal turizm ve alternatif turizm olanaklarının tümünü içinde barından bir bölge olma özelliğini taşıyor. İlçemize getirilecek olan sıcak suyun 4 ve 5 yıldızlı en az10 adet termal otelin, toplamda 8 bin 200 yatak kapasiteli tesisin su ihtiyacını karşılayabilecek kapasitededir. Sıcak suyu ilçemizde Termal Oteller yapacak olan yatırımcılara vermeyi düşünüyoruz. Yatırımcılara gerekli tüm desteği ve kolaylığı belediye olarak sunup ilçemizin kısa zaman içerisinde jeotermal turizm alanında büyük bir cazibe merkezi olmasını planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Başkan Daştan, Akdağmadeni Belediyesi olarak 2017 yılı içerisinde 24 Milyon liralık yatırımı ilçeye kazandıracaklarını da hatırlattı. Daştan, 7 Milyon liraya eski terminal alanında yapımı devam eden 'Sosyal Yaşam Alanı Projesi' ve 7,5 Milyon lira tutarındaki sıcak suyun ilçeye getirilmesi işini de tamamlayarak, hedeflerine yaklaştıklarına vurgu yaptı. Dere üzerinde bulunan dükkânların istimlak edilme süreciyle ilgili çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Daştan, neticelerin zamanı geldiğinde vatandaşlarla paylaşılacağını sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!