Akdağmadeni’nde ortaokul ve liseler arası ses yarışması düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Akdağmadeni’nde ortaokul ve liseler arası ses yarışması düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 16:19

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal ve kültürel etkinlikler projesi kapsamında ortaokul ve liseler arası ses yarışması düzenledi.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, merkez ilçede ortaokul ve liseyi temsil eden 15 öğrenci katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, yarışma sonrası yaptığı konuşmada, Türk kültürünü en iyi şekilde koruyarak geçmişten geleceğe taşıyan türküleri ve şarkıları genç kuşağa sevdirmek, gençleri Türkülere daha duyarlı hale getirmek ve yetenekli öğrencileri belirlemek için ses yarışması düzenledikleri söyledi.

Karadağ, halk ozanı Nida Tüfekçi eserlerinin yer aldığı yarışma sonrası jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandıklarını ifade ederek, "Ortaokul ve lise öğrencilerinin yarıştığı kültürel etkinlikte birinciliğini Atatürk Ortaokul öğrencisi Yağmur Sena Günaydın kazandı. Kazım Karabekir Fen Lisesi öğrencisi Merve Unsur’un ikinci olduğu yarışmada, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Fatma Nur Demirel üçüncü oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yarışma sonunda, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!