AK Partili Meclis Üyesi Şahbaz uyardı

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Meclis Üyesi Şahbaz uyardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 10:25

AK Partili Meclis Üyesi Şahbaz uyardı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Cumartesi günü yapılan oturumla tamamlandı. Son oturumda da bütçe tartışması yaşanırken, AK Partili Meclis Başkanı Halil Şahbaz'ın kendi grubuna yönelik uyarıları dikkat çekti. Şahbaz, AK Parti grubunun 'Grup Kararı' almayı bilmediğini veya üyelerin grup kararına uymadıklarını ileri sürüp, üyelerden, aldıkları kararın arkasında durmalarını istedi. 
Günyayla ve Bişek köylerine 6 kilometre asfalt yol yapımı ile kilitli parke alınması için 2 milyon lira, Bozok Organize Sanayi Bölgesi'nin katkı payını karşılamak üzere 2,5 milyon lira toplamda 4,5 milyon lira ek bütçe talebi Plan Bütçe Komisyonunda değerlendirildi. Komisyonun yaptığı çalışmaların ardından bütçe diğer yatırımlarda göz önüne alınarak 10 milyon liraya çıkarıldı. Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu. İl Genel Meclisinin, 2017 yılı gelir fazlası karşılık tutulmak suretiyle 10 milyon liralık ek bütçe ödeneğinin ayrılması hakkındaki yazının Plan Bütçe Komisyonuna havale edildiği hatırlatılarak, komisyon tarafından konunun incelendiği kaydedildi. Raporda, 2017 yılı gelir fazlası karşılık tutulmak suretiyle merkez ve ilçelerine bağlı köylerin yatırım programında yer alan hizmetlerin gerçekleştirilmesi, bütçenin hazırlanması sırasında düşünülmeyen veya öngörülemeyen yatırımlar ile hizmetlerin gerçekleştirilmesi, acil ve öncelikli ihtiyaçların karşılanması amacıyla 10 bin liralık ek bütçe ödenek tahsisinin uygun görüldüğü ifade edildi. 
Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Komisyon üyelerine yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ayrılan ödeneğin yatırımlarda kullanılacağını kaydetti. Daha önce 4,5 milyon lira ek bütçe talebinin yapıldığına değinen Şahbaz, daha fazla hizmet yapılması için et bütçenin 10 milyon liraya çıkarıldığını vurguladı. AK Partili Meclis üyesi Ali Ünlü, devam eden yatırımlarda zayıf kalan bölgelerin açıklanması ve ek bütçe ödenek dağılımının yapılması gerektiğini ifade etti. Et bütçenin hangi bölgelerdeki kullanılacağının da belirtilmesi gerektiğine vurgu yapan Ünlü, merkeze bağlı Günyayla ve Bişek köylerinin raporda yer aldığını diğer köylerinde açıklamasını istedi. AK Partili Mesut Kılıç'ta benzer bir değerlendirme de bulunarak Sorgun'da zayıf görünen ve acil yapılması gereken köy ve grup yollarının bulunduğu vurguladı. Meclis Başkanı Halil Şahbaz da, amaçlarının hizmet olduğunu belirterek, köy ve grup yollarının bir bütün olarak ele alındığını vurguladı. 
Şahbaz, 9 kilometrelik yolun 8 kilometresinin yapılması halinde kalan bir kilometrelik yoldan dolayı tepki geleceğine dikkat çekti. Sorgunlu meclis üyeleri arasında devam eden tartışmaların ardından Başkan Şahbaz, AK Parti grubunun alınan kararlara uymadığını kaydetti. MHP'li Meclis Üyesi Ümit Şahbaz, AK Partili Meclis üyesi Ali Ünlü ile kısa süreli bir tartışma yaşayarak, ayrılan ödeneğin 2017 yılı gelir fazlasına karşılık tutulacağını ifade etti. Ek bütçe görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!