Yalova'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Yalovadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 16:42

- Rotenburg Belediye Başkanı Stephan Neher, YTSO'yu ziyaret etti

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - Rotenburg Belediye Başkanı Stephan Neher, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan’ı ziyaret etti.

Becan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Rotenburg Belediyesi ile Yalova Belediyesi’nin kardeş şehir protokolü imzaladıklarını söyledi.

Bu birliktelik sayesinde ileri ki dönemlerde ticari ilişkileri güçlendirmek için bu görüşmelerin önemli olduğunu belirten Becan, "Amacımız ileri ki dönemlerde bu birliktelik ile ticari ilişkileri geliştirmek. Bu ziyaretlerin ticari ilişkiye dönüşmesi için çalışma yapacağız" diye konuştu.

- Kaldırımlar Yayalarındır Projesi

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kaldırımların işgalini önlemek için Kaldırımlar Yayalarındır Projesi'ni hayata geçireceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Salman, yaptığı açıklamada kaldırımların araçlar, motosikletler ve bisikletler tarafından işgal edildiğini söyledi.

Kaldırımların işgal olmasından dolayı yayaların kaldırımı kullanmakta zorlandığını belirten Salman, "Yayaların işgaller yüzünden kullanamadığı kaldırımların engelli vatandaşlarımız tarafından kullanması ise imkansızdır. İşgaller sonucu yayalar araç trafiğine ayrılmış yollarda yürümek zorunda kalmakta, bunun sonucu olarak da kazalar meydana gelmektedir. Bizde konuyla ilgili çalışma başlattık. Birkaç gün içinde esnaf ve vatandaşlarımıza el broşürleri dağıtarak, basına konuyla ilgili bilgi akışı sağlayarak bilgilendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!