Yalova’da Turizm Haftası kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da Turizm Haftası kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 17:06

Yalova’da Turizm Haftası kutlanıyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 41. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Bu yıl 41’incisi gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamaları Yalova’da da başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Yapılacak kutlama ve etkinliklerle turizm bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Müdür Şeref Tali, “Hafta boyunca sürecek olan etkinliklerimizle toplumda turizm bilincini geliştirmek istiyoruz. İlimizin marka değeri olan turizm kimliğini öne çıkartmaya katkı sunma amacındayız. Yalova turizmi, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini her geçen gün artırmaktadır. Yüzde 60’ı ormanlarla kaplı olan ilimizin Termal Turizm Merkezi, ve Armutlu Termal Turizm Merkezi kaplıcalarının şifalı suları, tabiat parkları ve mesire alanları, Sudüşen ve Erikli Şelaleleri, dipsiz gölleri, Delmece Yaylası, 191 kuş türü bulunan Hersek Lagünü, Karaca Arboretumu, çiçeği, kivisi, balı, organik tarımı, marinası, Yürüyen Köşk’ü, Osman Gazi Köprüsü ve kumsallarıyla bir destinasyon merkezidir” dedi.

Yalova’nın tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyleyen Tali, “Bu yıl İzmir Travel, İstanbul Emitt, Antalya Expo fuarlarına katılarak ilimizi tanıttık. Doğal ve tarihi zenginlikleri ve farklılıkları bünyesinde barındıran ilimizin, turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için yurt içinde ve yurt dışında daha çok tanıtımı yapılmalıdır. Ülkemizin gelir kalemlerinin başından turizm gelirleri yer almaktadır. İlimize yapılan turizm yatırımları, daha çok iş, daha çok istihdam demektir” diye konuştu.

Çelenk koyma törenine Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun, Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Başol Haraç ile sektör paydaşları da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!