Yalova'da talepler masaya yatırılacak

Güncelleme Tarihi:

Yalovada talepler masaya yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 15:40

Yalova'da talepler masaya yatırılacak

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda 1/50.000 Ölçekli Yalova Çevre Düzeni Planı hakkında Plan Danışmanı Doç. Dr. Hülya Berkmen, bilgilendirmede bulundu. Berkman, “Yereldeki tüm aktörlerin beklenti ve talepleri, katılımcı bir planlama anlayışı ile şeffaf bir ortamda masaya yatırılacak” dedi. Konsey Başkanı İsmail Mutlu ise, “Herkes plan sürecine katılmalı” şeklinde konuştu.

Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu’nun başkanlığındaki Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 1/50.000 Ölçekli Yalova Çevre Düzeni Planı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Plan Müellifi İMPO A.Ş. yetkilileri ve Plan Danışmanı Doç. Dr. Hülya Berkmen ile bir araya geldi. Toplantıda; Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Yalova İli 1/50.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlanmasına ilişkin süreç ve detayları hakkında bilgilendirildi.

Plan Danışmanı Doç. Dr. Berkmen, 1/50.000 Ölçekli Yalova Çevre Düzeni Planın üç aşamalı halinde hazırlanacağını kaydetti. Berkmen, 1. etap olan analitik etüt ve araştırma çalışmaları kapsamında toplanan tüm veri ve bilgilerin yerel aktörler ile birlikte değerlendirileceğini ve şu anda bu aşamada olduklarını ifade etti.

Berkmen, 2. etap olan taslak planlar kapsamında taslak plan çizim çalışmalarına başlanacağını, yereldeki tüm aktörlerin beklenti ve talepleri, katılımcı bir planlama anlayışı ile şeffaf bir ortamda masaya yatırılacağını söyledi. B

Berkmen, taslak planın, kesin plan haline dönüştürülmesi ve plan hükümlerinin oluşturulmasını kapsayan 3.etap aşamasında da kesinleşmiş planın idareye tesliminden önce fikir alışverişi ve bilgilendirme yapılacağını açıkladı. Berkmen, daha sonra da planın askıya çıkacağını ve itirazların değerlendirileceğini belirtti.

Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ise, “Arkadaşlarımız süreç hakkında bizi bilgilendirdiler. Henüz plan çalışmalarının başındayız. Bu nedenle planın paydaşları olarak plan sürecine dahil olma ve görüşlerimizi ifade etmek için hala zamanımız var. Bu zamanı iyi değerlendirmeliyiz ve katkılarımızı sunmalıyız. Tüm etaplara ilişkin olarak; hazırlanan çalışmaların (Araştırma Raporu, Analiz Haritaları, Çevre Düzeni Planı ve Plan Hükümleri) Bakanlığa tesliminden önce, tüm yerel aktörler ile birlikte değerlendirme yapılarak katılımın sağlanacağı çalıştaylar düzenlenecek. Ayrıca www.yalovacdp.com adresinden de görüşlerin iletilmesi mümkün. Kent Konseyi olarak biz sürece en etkin biçimde katılacağız. Ancak herkes plan sürecine katılmalı ki 1/50.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, Yalova’nın planı olsun. Bu; planı en etkin katılımla ve Yalova’nın ortak talep ve beklentilerine uygun hazırlanması için çok önemli” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!