Yalova'da kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Yalovada kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2015 10:49

Yalova'da kuvvetli lodos

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, lodos yüzünden ilçede 800 bin lira zarar meydana geldiğini bildirdi.

Birkan, yaptığı açıklamada şiddetli lodos nedeniyle ilçede büyük maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

Lodosun sahillerde bulunan parklarda, sahil boyu yürüyüş yollarında, İDO terminalinde, balıkçı kulübelerinde büyük yıkımlara neden olduğunu belirten Birkan, "Yaptığımız hasar tespit çalışmasında lodosun 800 bin lira civarında maddi hasara neden olduğunu tespit ettik. Oluşan maddi hasarın giderilebilmesi için yetkili mercilere gerekli başvurular yapıldı. Sevindiren husus ise ilçemizde yaşanan lodos fırtınasında can kaybının meydana gelmemiş olmasıdır" diye konuştu.

- MHP Yalova İl Başkanı Topçular açıklaması

Haberin Devamı

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, devletin lodos nedeniyle zarara uğrayan vatandaş ve çiftçilerin zararını karşılaması gerektiğini bildirdi.

Topçular, yaptığı açıklamada lodosun birçok binanın çatısını uçurduğunu, ağaçları yerinden söktüğünü ve seralara büyük zarar verdiğini söyledi.

Sosyal devletin en önemli görevlerinden birinin de afetzedelerin zararlarını gidermek olduğunu belirten Topçular, "Devletin yetkili kurumları lodostan zarar gören vatandaşlar ve çiftçilerimizin zararlarını karşılamalıdır. Hasar tespiti için her vatandaşın başvurusunu dikkate alıp mutlaka değerlendirmelidir. Yalova'da bu afetten zarar gören vatandaşlarımız da çekinmeden devlet ve belediyeye zararlarının karşılanması için başvuru yapmalıdırlar" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!